suikervrije monchoutaart

koolhydraatbeperkt

inleiding

suikervrije monchoutaart

Kersen…..iets wat ik altijd enorm lekker vind bij gebak! Daarom is dat dan ook een van mijn favoriete taarten! Helaas is dit een taartje die normaal enorm hoog in koolhydraten zit en door de kersen krijg ik deze ook niet officieel koolhydraatarm. Maar gelukkig hebben we nog koolhydraatbeperkt en is het me dan ook gelukt hier een heerlijke versie van te maken. 

suikervrije monchoutaart
suikervrije monchoutaart
suikervrije monchoutaart
suikervrije monchoutaart
recept

suikervrije monchoutaart

ingrediënten bodem

recept

suikervrije monchoutaart

ingrediënten monchouvulling

  • 200ml verse ongezoete slagroom
  • 200gr monchou op kamertemperatuur
  • 40gr poedersuiker vervanger
  • 30gr whey vanille
  • 5 blaadjes gelatine
  • beetje water
recept

suikervrije monchoutaart

ingrediënten kersen topping

heerlijk koolhydraatarm smullen

ook koolhydraatarm kun je heerlijk smullen tijdens feestdagen, verjaardagen of speciale momenten. Zoals met deze overheerlijke kwarktaart!

voedingswaardes

voedingswaardes per stukje (10 stuks uit 1 taart)

182kcal | 12khd | 13vet | 8 eiwit

 

bereiding bodem

suikervrije monchoutaart

Smelt de boter samen met de suikervervanger,  caramelsaus, vanille extract en zout in een pannetje. Als dit helemaal gesmolten is voeg je er de amandelmeel aan toe en meng je dit nog op het vuur en bak je het even kort aan.

Neem een kleine springvorm en bedek de bodem met een vel bakpapier. Doe hier het beslag in en verdeel deze met de bolle kant van een soeplepel en druk goed aan. Laat de bodem nu afkoelen zodat deze kan harden.

bereiding monchouvulling

suikervrije monchoutaart

Leg 5 blaadjes gelatine in een kom met water. Klop ondertussen met een handmixer de slagroom lobbig. Voeg daarna de monchou, whey en de suikervervanger toe en mix deze nog zachtjes mee tot je geen klontjes meer hebt. Neem nu een kleine steelpan, verwarm hier zo’n 5 eetlepels water (niet aan de kook!) en voeg hier al roerend 1 voor 1 de gelatineblaadjes toe. Laat dit goed afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het dan al roerend toe aan het monchou mengsel. Het is hierbij echt belangrijk dat de gesmolten gelatine niet meer warm is en je goed roert met een garde als je de gesmolten gelatine toevoegd!! Anders gaat hij schiften. 
Giet dit in de springvorm en laat afkoelen in de koelkast voor zeker 4 uurtjes.

bereiding kersentopping

suikervrije monchoutaart

Leg 1 blaadje gelatine in een kom met water. Doe de kersen met de suikervervanger in een pannetje en breng deze aan de kook. Neem een beetje sap van de warme kersen en voeg hier al roerend het gelatineblaadjes aan toe en voeg dit vervolgens toe aan de wame kersen en roer dit goed door elkaar. Laat het een beetje afkoelen en giet dit vervolgens weer over de monchouvulling in de springvorm. 

Laat dit voor minimaal ook weer een uurtje afkoelen en laat de gehele taart een nachtje afgedekt in de koelkast staan.

Sowieso is deze taart het lekkerste als je hem  een dag op voorhand maakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.