suikervrije monchoutaart
koolhydraatbeperkt
suikervrije monchoutaart
Kersen…..iets wat ik altijd enorm lekker vind bij gebak! Daarom is dat dan ook een van mijn favoriete taarten! Helaas is dit een taartje die normaal enorm hoog in koolhydraten zit en door de kersen krijg ik deze ook niet officieel koolhydraatarm. Maar gelukkig hebben we nog koolhydraatbeperkt en is het me dan ook gelukt hier een heerlijke versie van te maken.
suikervrije monchoutaart
ingrediënten bodem
- 100gr amandelmeel
- 50gr roomboter
- 30gr vanillesuiker vervanger
- 15gr suikervrije caramalesaus
- paar druppels vanille extract
- snufje zout
suikervrije monchoutaart
ingrediënten monchouvulling
- 200ml verse ongezoete slagroom
- 200gr monchou op kamertemperatuur
- 40gr poedersuiker vervanger
- 30gr whey vanille
- 5 blaadjes gelatine
- beetje water
suikervrije monchoutaart
ingrediënten kersen topping
- 200gr diepgevroren kersen
- 1 /2 blaadje gelatine
- beetje water
- 1 eetlepel vanillesuiker vervanger
heerlijk koolhydraatarm smullen
ook koolhydraatarm kun je heerlijk smullen tijdens feestdagen, verjaardagen of speciale momenten. Zoals met deze overheerlijke kwarktaart!
voedingswaardes
voedingswaardes per stukje (10 stuks uit 1 taart)
182kcal | 12khd | 13vet | 8 eiwit
suikervrije monchoutaart
Smelt de boter samen met de suikervervanger, caramelsaus, vanille extract en zout in een pannetje. Als dit helemaal gesmolten is voeg je er de amandelmeel aan toe en meng je dit nog op het vuur en bak je het even kort aan.
Neem een kleine springvorm en bedek de bodem met een vel bakpapier. Doe hier het beslag in en verdeel deze met de bolle kant van een soeplepel en druk goed aan. Laat de bodem nu afkoelen zodat deze kan harden.
suikervrije monchoutaart
Leg 5 blaadjes gelatine in een kom met water. Klop ondertussen met een handmixer de slagroom lobbig. Voeg daarna de monchou, whey en de suikervervanger toe en mix deze nog zachtjes mee tot je geen klontjes meer hebt. Neem nu een kleine steelpan, verwarm hier zo’n 5 eetlepels water (niet aan de kook!) en voeg hier al roerend 1 voor 1 de gelatineblaadjes toe. Laat dit goed afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het dan al roerend toe aan het monchou mengsel. Het is hierbij echt belangrijk dat de gesmolten gelatine niet meer warm is en je goed roert met een garde als je de gesmolten gelatine toevoegd!! Anders gaat hij schiften.
Giet dit in de springvorm en laat afkoelen in de koelkast voor zeker 4 uurtjes.
suikervrije monchoutaart
Leg 1 blaadje gelatine in een kom met water. Doe de kersen met de suikervervanger in een pannetje en breng deze aan de kook. Neem een beetje sap van de warme kersen en voeg hier al roerend het gelatineblaadjes aan toe en voeg dit vervolgens toe aan de wame kersen en roer dit goed door elkaar. Laat het een beetje afkoelen en giet dit vervolgens weer over de monchouvulling in de springvorm.
Laat dit voor minimaal ook weer een uurtje afkoelen en laat de gehele taart een nachtje afgedekt in de koelkast staan.
Sowieso is deze taart het lekkerste als je hem een dag op voorhand maakt.
Tip, geen kritiek, echt niet.
Er zijn inmiddels zo veel sites met kha-recepten dat de keuze reuze is. Ik merk dat ik – ondanks dat ik je recepten heel interessant vind – je site vaak oversla omdat er zoveel reclame oppopt wat je eerst weg moet klikken (op heeele kleine kruisjes) voordat je het recept kunt lezen. Mocht je meer bezoekers ambiëren, dan is het misschien de moeite waard om daar wat aan te doen. Maar misschien ben ik de enige hoor, of maakt het je niet uit. Allemaal prima
Snap ik. Maar dit is de enige (irritante) manier om iets te kunnen verdienen aan mijn blog (ben gewoon even heel eerlijk) om zo ook de kosten voor mijn site eruit te kunnen halen.