heerlijke koolhydraatarme marmercake

recept

heerlijke koolhydraatarme marmercake

Ook hier ben ik weer vertrokken met als basis het recept van de tulband cake om zo tot een heerlijke koolhydraatarme marmercake te komen. Ik heb er deze keer een kleinere cake van gemaakt, bijna alles gehalveerd, andere suikervervanger gebruikt en natuurlijk cacao toevegoegd! En met eigenlijk wat kleine aanpassingen ontstond een heerlijke koolhydraatarme marmercake!

ingrediënten

marmercake

  • 35gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) + iets extra voor bakvorm in te vetten
  • 50gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 80gr amandelmeel (steviala)
  • 15gr whey isolate xp vanille
  • 40gr sukrin gold
  • 2 eieren
  • 5gr bakpoeder
  • paar druppels vanille aroma
  • snufje zout
  • 5gr psylliumvezels
  • 10gr cacaopoeder raw 
koolhydraatarme marmercak
sukrin-gold_2
amandelmeel
IMG_20201031_130656

meer lekkere recepten?

Kijk dan hier voor meer heerlijke recepten en inspiratie voor lekkere gerechten!

bereiding

heerlijke marmercake

Zorg ervoor dat je boter en je roomkaas op kamertemperatuur zijn, de boter mag echt super zacht zijn. Doe de boter, roomkaas, poedersuiker, eiwitpoeder, vanille aroma en zout in een kom en mix deze op de hoogste stand tot je een mooi luchtig beslag krijgt.
Vervolgens een voor een de eieren erbij. Voeg pas het tweede ei erbij wanneer het eerste volledig is opgenomen. Meng in een andere kom de amandelmeel met de bakpoeder psylliumvezels, roer dit goed door elkaar en doe dit beetje bij beetje door het beslag. 
Giet de helft van het beslag in een silicone cakevorm. Bij de overige beslag meng je de 10gr cacaopoeder door en giet je dit boven het laagje beslag. Draai een beetje rondjes met een vork om zo het marmer effect te creëren. Bak de cake in 35 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170 graden. Controleer even met een satéprikker of hij er droog uitkomt. Als die klaar is goed laten afkoelen op een rooster voor je hem open snijd.

voedingswaardes

1 koolhydraten | 5 eiwit | 10 vet

per 1 plakje

voedingswaarde

2 gedachten over “heerlijke marmercake”

  1. Voor de marmercake. Beste lees hier bij de bereiding podersuiker toevoegen. Lees dit echter niet bij de ingridienten, want sukrin gold is toch geen poedersuiker. Moet er dan toch ook poedersuiker bij, zo ja hoeveel, zo nee mag dit dan weggelaten worden?. Stond bij de bereiding boter, roomkaas en poedersuiker. Kan u dit even verduidelijken voor mij. Dank u, grtjs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.