koolhydraatarme rabarber cakejes
van deze goddelijke koolhydraatarme rabarber cakejes
verdorie! Deze cakejes zijn zo lekker! zelfs mensen die niet koolhydraatarm eten vinden deze fantastisch! Dit precies maakt koolhydraatarm eten leuk en haalbaar.
Deze koolhydraatarme rabarber cakejes zijn zo lekker dat je niet eens door hebt dat het suikervrije cakes zijn. Ikzelf hou enorm van een zoetje gecombineerd met een zuurtje. Het zure van de rabarber samen met het zoete van de cake en dan nog een heerlijke bite van de pure chocolade erop is wat deze zo goddelijk maken.
maak eerst rabarbercompote.
- 100gr roomboter ongezouten
- 100gr amandelmeel
- 2 eieren
- 35gr steviala kristal sweet
- snufje zout
- paar druppels vanille extract
- eetlepel rabarbercompote
- 60gr 85% chocolade
rabarber compote
leuke is dat rabarber een groente is. dus in deze lekkere cakes zit gewoon groente! rabarbercompote is ook erg lekker zo te eten met een toefje zelf geklopte slagroom met zoetstof of als ontbijt met kwark en granola. zie hieronder voor het recept en vervang de aardbeien door de rabarbercompote
bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Smelt de boter in een pannetje. Meng in een kom de amandelmeel met het zout en de steviala kristal sweet en roer alles door elkaar. Doe er de gesmolten boter bij, kluts 2 eieren met vanille extract en doe die bij het beslag. Meng dit alles goed tot je er een beslag van krijg.
Verdeel 3/4 van het beslag over 6 muffin vormpjes. Doe daar bovenop een lepel rabarber compote en verdeel de rest van het beslag om de cakejes af te sluiten zeg maar. Bak dit voor een 20 tal minuten.
Haal de cakes uit de oven en laat afkoelen. Zet ze als ze afgekoeld zijn even in de koelkast. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie . Dip de bovenkant van de cakes in de chocolade zodat je een mooie laag krijgt. Doordat de cakes al koel zijn van de koelkast zal de chocolade snel harden. Zet de cakes nog voor een kwartier in de koelkast en ze zijn klaar.
per 1 cake
262 kcal
2gr koolhydraten
6gr eiwit
25gr vet