frisse citroentaart

luchtige tulband cake

Als basis nemen we het recept van de overheerlijke tulbandcake. Maar deze gaan we omtoveren tot een frisse citroentaart! Zo kan je dus eigenlijk alle kanten op met deze cake, als je maar een beetje creatief in de keuken bent. Maar bij deze versie ga we er een citroentoets aan geven.

omtoveren tot een citroentaart.

Na dat we deze cake hebben gebakken en laten afkoelen, gaan we er een citroentaart van maken. We nemen de volgende ingrediënten:

– 150gr mascarpone
– 50ml slagroom
– 1 dikke eetlepel steviala frost
– rasp van een halve citroen
– sap van een halve citroen

Klop de mascarpone voor zo’n 5 minuten met de citroensap, rasp en frost. Klop daarna de slagroom stijf en meng dit met een spatel door de mascarpone. Verdeel dit over de cake en werk de cake nog af met zelfgemaakte granola. Zet het minimaal een uur in de koelkast voordat je hem serveert.

voedingswaarden

Dit heerlijk stukje taart is bijzonder laag in koolhydraten, slechts 1,2 per stuk van 48 gram.
Ik haalde uit deze taart 16 stukjes.
181 kcal
1,2 koolhydraten
6,4 eiwitten
16,4 vet

meer recepten?

Kijk dan snel hier voor heerlijke koolhydraatarme recepten en inspiratie voor heerlijke gerechten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.