kokos cupcakes

recept

heerlijk luchtige cakes

Het hele weekend liep ik er al mee in mijn hoofd kokos cupcakes… Ik had een heerlijk recept gemaakt van Steviala wat mij op ideeën bracht een kokos cupcake te maken. Maar soms heb je van die dagen dat je het te druk hebt om te gaan bakken, of ik heb ik te veel gebakken en stapelt de was zich alleen maar meer en meer op (wat deze keer dus het geval was) Maar zondagavond kon ik me niet meer inhouden. Ik moest het recept wat in mijn hoofd zat gaan uittesten. En oh oh….vrees dat ik een nieuwe favoriet heb! Het resultaat is een heerlijk luchtige, zachte cake. Met een frisse frosting en lekker krokante nootjes erbovenop!

ingrediënten

kokos
cupakes

voor de cakes

  • 150gr amandelmeel 
  • 50gr geraspte kokos
  • 4 eieren
  • 100gr roomkaas (kamertemperatuur)
  • 65gr roomboter (ongezout en op kamertemperatuur)
  • 70gr steviala frost
  • 10gr bakpoeder
  • vanille druppels

voor de frosting

  • 50gr roomkaas
  • 25gr roomboter
  • 50gr steviala frost
  • vanille druppels

voor de krokante nootjes

kokos-cupcakes
cupcakes
lekkere koolhydraatarme cupcakes
IMG_20201116_120422

Meer lekkere gebakjes?

kijk dan snel hier van lekkere recepten en inspiratie voor koolhydraatarme gebakjes

bereiding

van deze heerlijke cakes

Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met een klein beetje zout. Doe in een andere grote kom de roomkaas, roomboter, frost en vanilledruppel. Mix dit goed, tot het een mooie massa is en voeg dan een voor een de eierdooiers toe. Meng in een andere kom de amandelmeel met de bakpoeder en voeg deze toe aan de roomkaas mengsel. Spatel nu voorzichtig het eiwit erdoorheen tot alles zich heeft gemengd. Tot slot nog de kokos erdoor mengen.

Verdeel het beslag over 12 cupcakes en bak ze af voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Ondertussen maak je de frost en de krokante nootjes. Voor de nootjes laat je 1 eetlepel ery-bronze smelten in een pannetje, zodra de suiker gesmolten is doe je de nootjes erbij en bak je die even hierin. Strooi de nootjes op een bord om ze zo te laten afkoelen.
Voor de frosting mix je de roomkaas, roomboter, vanille druppels en steviala frost voor 5 minuten op de hoogste stand.
Smeer de frosting over de afgekoelde cakejes en werk af met de krokante nootjes en evt nog wat geraspte kokos.

voedingswaardes


1 cupcake bevat 232 kcal
2,2 koolhydraten
6,1 eiwit
21,7 vet

4 gedachten over “kokos cupcakes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.