walnoot-wortel
muffin
koolhydraatbeperkt
inleiding
walnoot-wortel muffin
Het is bijna pasen! En wat hoort er bij pasen? Inderdaad….wortels! Hoe leuk zou het zijn om deze heerlijke walnoot-wortel muffins op de tafel van de paasbrunch te zien schitteren? Deze heerlijke muffins zijn gemaakt met de fijne amandelmeel van de notenshop, die ervoor zorgt dat het een heerlijk beslag wordt en er een smeuïge muffins uit komen. Deze amandelmeel is dan ook erg fijn om te gebruiken bij het maken van gebakjes.
ingrediënten
walnoot-wortel muffin
voor 10 muffins
- 300gr winterpeen
- 100gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 50gr roomkaas op kamertemperatuur
- 3 middelgrote eieren
- 100 amandelmeel (of 150gr en geen haver -en speltmeel)
- 30gr havermeel
- 30gr volkoren speltmeel
- 15gr bakpoeder
- 1tl kaneelpoeder
- 1 vanille stokje
- ½ limoen
- 60gr walnoten
- Snufje zout
- 60gr ery bronze
heerlijk met deze creamy lime topping
binnenkort staat deze ook online!
voedingswaarde
Per muffin:
247 kcal | 20gr vetten | 13 gr khd | 7gr eiwitten
bereiding
walnoot-wortel muffin
- Verwarm de oven voor op 150 graden hetelucht.
- Mix de boter, roomkaas, merg van vanillestokje en suikervervanger in een paar minuten luchtig met een handmixer.
- Voeg een voor een de eieren toe en mix deze toe aan het beslag.
- Voeg er de meelsoorten, bakpoeder, zout en kaneel aan toe en meng dit tot een mooi beslag.
- Rasp de wortel en hak de walnoten in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag.
- Neem van sap van halve limoen en een mespunt rasp van de schil en meng dit nog even mee door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 10 muffinvormpjes en bak deze af voor zo’n 35 minuten. Controleer altijd even met een prikker of de muffins gaar zijn, want iedere oven is anders waardoor ze soms wat korter of langer in de oven moeten. Wanneer de muffins een mooie kleur hebben en de prikker er droog uit komt zijn de muffins gaar!
- Laat de muffins eerst goed afkoelen op een rooster voor je ze serveert.