koolhydraatarme lasagne
met courgettebladen

lasagne koolhydraatarm

deze KOOLHYDRAATARME LASAGNE MET COURGETTEBLADEN is
net zo lekker als normale lasagne

Dit is toch wel een van onze favoriete maaltijden binnen koolhydraatarm eten. Omdat mijn gezin het regelmatig ook mee eet maar niemand eigenlijk in de gaten heeft dat het koolhydraatarm is. Zo vervang je hier de pastabladen door courgettebladen en heb je toch nog een mooie opbouw van lasagne zoals bij de echte lasagne. Doordat je ze er rauw tussen doet, houden ze zo toch nog wel hun bite. Deze koolhydraatarme lasagne met courgettebladen is toch wel een van de meest toegankelijke gerechten!

ingrediënten

– 500gr gehakt

– 3 paprika’s

– 2 courgettes

– 1 prei

– 1 dikke winterpeen

– 1 pak passata

– 125gr gezouten spekjes

– 1 dikke ui

– 3 tenen knoflook

– 2 eetlepel oregano

– 1 eetlepel paprikapoeder

– 2 blaadjes Laurier

– 1 blokje runderbouillon

– 1 bol mozzarella

– 100gr geraspte kaas

– 1 eetlepel erythritol

bereiding

Bak de spekjes op hoog voor, zodat ze lekker krokant worden, zet vuur beetje lager en bak de uien mee en op 't laatste moment de knoflook (als je die te lang mee bakt wordt die te bruin en bitter van smaak).

Rul vervolgens het gehakt mee, in de tussentijd snij je de groente fijn op 1 courgette na, die bewaar je om de lasagne bladen mee te maken.
Eerst de paprika meebakken, dan de courgette en wortel en op 't laatst de prei. Doe hier 1 eetlepel oregano bij, paprikapoeder, de blaadjes laurier, erythritol en verdeel het bouillonblokje erover.
Bak dit een paar minuutjes en doe er vervolgens de passata bij. Laat dit goed pruttelen, met de deksel van de pan, zodat het vocht uit de saus kan verdampen en je zo een dikkere saus krijgt. De wortel zal hier ook zorgen voor de binding in de saus.

In de tussentijd maak je lasagnebladen van de courgette door middel van met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken te maken.

Verwarm de oven voor op 180gr. Vet de ovenschaal met olijfolie. Begin met een laagje saus, dan laagje courgettebladen. Herhaal dit en eindig met op 't laatste saus om daar de kaas bovenop te kunnen doen. Doe de laatste eetlepel oregano verdelen over de kaas.

kijk hier voor meer lekkere recepten en inspiratie voor 
koolhydraatarme gerechten!