bloemkool

ovenschotel

wat heb je nodig?

voor ruim 4 personen

1 bloemkool
2 prei
5 Braadworsten
2 eieren
100ml verse slagroom
100gr geraspte kaas
Peper & zout
Knoflookpoeder
Nootmuskaat
nutmeg-2427844_1280
bratwurst-2555218_1920
bloemkool
knife-464879_1280
bereiding
Kook de bloemkool een 5tal minuutjes en kook de prei ’t laatste minuut mee.
Bak ondertussen de Braadworst aan en maak het mengsel van ei room en de kruiden.
Doe de bloemkool prei en Braadworst in een ovenschaal en giet er het mengsel over. Doe tot slot de geraspte kaas erover en zet ‘m in de over voor zo’n 25min op 170graden.

samen met je gezin

handig koolhydraatarm koken voor samen met je gezin

het is niet fijn altijd apart te koken voor jezelf. Tegenwoordig hebben we het al druk genoeg en toch willen we proberen voor ons allemaal gezond te koken. In dit recept heb ik dan ook een optie om maar één ovenschotel te hoeven maken en toch koolhydraatarm te kunnen eten. Je kunt er namelijk makkelijk een gekookte aardappel aan toevoegen. Kook een aardappel beetgaar en voeg deze toe aan een helft van de ovenschotel . Super handig! Je eet dan gewoon alleen aan jou helft van de ovenschotel.

lekker & gezond

Bloemkool is een zeer gezonde groente. Het zit helemaal vol met voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en fytonutriënten.

Dat bloemkool gezond voor ons is is wel algemeen bekend. maar wat maakt hem zo gezond? Hij bevat o.a. vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Naast de antioxidanten, vitamine C en mangaan bevat bloemkool ook carotenoïden en fytonutriënten. Een kop gekookte bloemkool bevat ongeveer 3,35 gram aan voedingsvezels die weer goed zijn voor de spijsverteringsstelsel.