aardbei-mango
cheesecake

recept

aardbei-mango
cheesecake

inleiding

Een heerlijke frisse koolhydraaterme cheesecake met verse aardbeien en mango. De bodem is gemaakt van amandelmeel, waardoor hij weinig koolhydraten heeft en dus koolhydraatarm is! Deze cheesecake is extra romig doordat er een beetje extra slagroom aan is toegevoegd en whey vanille. Het is werkelijk een taartje om je vingers bij af te likken!

koolhydraatarme cheesecake aardbei mango
koolhydraatarme cheesecake aardbei mango
koolhydraatarme cheesecake aardbei mango
koolhydraatarme cheesecake aardbei mango
recept

aardbei-mango
cheesecake

ingrediënten

Voor de bodem

recept

aardbei-mango
cheesecake

ingrediënten

Voor de kwarkmensel

  • 250gr aardbeien
  • 250gr volle kwark
  • 50gr verse slagroom
  • 30gr whey vanille
  • 6,5 gelatine blaadjes
  • beetje water
  • 15 druppels New York cheesecake druppels

Voor de mangotopping

  • 200gr mango
  • 2 gelatine blaadjes
  • water

 

mini taartjes

je kunt er ook mini taartjes van maken! Leuk voor bijvoorbeeld een high tea

recept

aardbei-mango
cheesecake

bereiding

Neem een kleine koekenpan en smelt hier de roomboter, de erythritol en Sweet & gold in. Als dit gesmolten is, voeg je de andere ingrediënten toe en bak je dit roerend in de pan. 
Neem een hoge springvorm met een diameter van 18cm en vel bakpapier op de bodem.
Verdeel het deeg over de bodem en druk goed aan. Laat deze afkoelen zodat die hard kan worden.
Ondertussen leg je de 6,5 blaadjes gelatine in een kom met water en in die tijd dat de blaadjes moeten weken doe je in een grote kom de kwark met de aardbeien, slagroom, whey, cheesecake druppels en mix je dit goed met een staafmixer.
Neem nu een kleine steelpan, verwarm hier zo’n 5 eetlepels water (niet aan de kook!) en voeg hier al roerend 1 voor 1 de gelatineblaadjes toe. 

Laat dit goed afkoelen tot kamertemperatuur en voeg het dan al roerend toe aan het kwark mengsel. Het is hierbij echt belangrijk dat de gesmolten gelatine niet meer warm is en je goed roert met een garde als je de gesmolten gelatine toevoegd!! Anders gaat hij schiften!

Zet dit afgedekt in de koelkast en ga ondertussen verder met de mango toplaag. Leg weer 2 gelatine blaadjes voor 5 minuten in een kom met water. Schil de mango en snij deze in kleine stukjes. Voeg hier een beetje water aan toe en mix dit goed met een staafmixer. Kijk even of je het dun genoeg vind. Ligt ook een beetje aan de rijpheid van de mango hoeveel water je moet toevoegen. Ikzelf heb hier geen zoetstof aan toegevoegd omdat ik wel van het frisse hou. Wil je het liever iets zoeter? Voeg dan wat zoetstof, bijvoorbeeld de tropical druppels van Steviala.
Doe 2 eetlepels water en een beetje gemixte mango in een steelpannetje en verwarm deze en voeg dan 1 voor 1 de gelatine toe en roer goed. Voeg dit al roerend toe aan de rest van de gemixte mango.
Neem de cheesecake uit de koelkast, het kwarkmengsel is nu al een beetje stijf geworden. Verdeel het mangomengsel over de kwark en zet weer afgedekt terug in de koelkast. Laat dit voor minimaal 2 uur staan. 
Werkt af met wat aardbeien, mango en/of slagroom.

meer lekkere taarten!

kijk hier voor meer lekkere bakrecepten

voedingswaardes per stukje (10 stuks uit 1 taart)
182kcal | 12khd | 13vet | 8 eiwit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.