tzatziki
recept
tzatziki
inleiding
Ik ben gek op grieks eten! Mijn man helaas niet zo, dus we gaan niet zo vaak op restaurant bij een Griek. Soms heeft hij gewoon pech en kook ik lekker Grieks! Daar hoort voor mij sowieso altijd tzatziki bij! Een gerecht die enorm makkelijk te maken is binnen een koolhydraatarme levensstijl!
Dit kan bij zoveel gegeten worden. Lekker met heerlijke souvlaki’s of keftedes. Maar ook op een wrap, met gebakken tartaar. En zeker niet te missen bij een barbeque! Deze tzatziki houdt zich een paar dagen in een goed afgesloten bakje.
recept
tzatziki
ingrediënten
- 200gr griekse yoghurt 10%
- stuk komkommer van ongeveer 10cm
- 2 tenen knoflook
- kneep citroensap (van een verse citroen)
- klein kneepje steviala sweet bee
- zout & peper
- theelepel oregano
- ½ theelepel tijm
lekker bij deze overheerlijke souvlaki's
Serveer deze tzatziki samen met heerlijke souvlaki's en een heerlijke griekse salade! En het is helemaal af.
keukenbenodigdheden
- Kom
- Knoflookpers
- Rasp
- Zeef
recept
tzatziki
bereiding
- Rasp de komkommer en vang dit op in een zeefje. Strooi er wat zout over en laat het uitlekken.
- Doe de griekse yoghurt in een kom en voeg hier de knoflook, oregano, tijn, citroensap en sweet bee aan toe en roer dit goed door elkaar.
- Duw met een lepel de sap uit de komkommer en voeg deze toe aan de griekse yoghurt.
- Breng verder op smaak met peper en zout.
- Werk het af met een kalamata in het midden te leggen.