koolhydraatarme honing mosterd dressing

dressing van honing en mosterd

maar dan suikervrij

een suikervrije honing mosterd dressing??? Ja! ook dat bestaat!

Eindelijk een koolhydraatarme honing mosterd dressing!! Deze is altijd al een van mijn favoriete dressings geweest maar door de honing paste dit totaal niet binnen het koolhydraatarm dieet. 

Zo kwam ik gelukkig per toeval op de site van Steviala en ontdekte ik daar een suikervrije honing, steviala sweet bee. Maar eerst was ik er nogal sceptisch over, hoe kan je nu een suikervrij honing maken zonder er een rare bijsmaak aan te hebben? Toch maar eens gekocht en als eerste in mijn verse muntthee gebruikt, Nou….Top gewoon! 

Nu kon ik dan eindelijk ook eens een suikervrije versie maken van mijn favoriete dressing en ik moet zeggen, ik proef het verschil niet eens! Dus dik geslaagd. Vaak maak ik meteen een grote portie en bewaar het in een leeg jampotje in de koelkast. Even goed schudden voor gebruik en zo heb je altijd snel een lekkere koolhydraatarme honing mosterd dressing bij de hand.

recept

ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ruime eetlepel azijn
  • 1 eetlepel steviala sweet bee
  • 1 theelepel mosterd
  • peper & zout
  • verse peterselie

bereiding

Doe alle ingrediënten in een maatbeker, behalve de peterselie en mix dit met een staafmixer tot je een mooie gebonden dressing krijg. Hak de peterselie erg fijn en meng deze door de dressing.
Wil je meer maken, hou dan gewoon deze verhouding aan en verdubbel zo vaak als nodig. Deze koolhydraatarme honing mosterd dressing is in paar weken te bewaren in de koelkast in een afgesloten pot.

dressing
mosterd
honey-1006972_1280
honing mosterd dressing

Door een grotere hoeveelheid te maken en deze in een goed afgesloten pot te bewaren in de koelkast, heb je altijd een heerlijke koolhydraatarme dressing bij de hand.

Klik hier voor meer lekkere recepten en inspiratie voor lekkere koolhydraatarme gerechten!