falafel

homemade | koolhydraatbeperkt

koolhydraatbeperkte falafel

Ik vind dit een heerlijke levensstijl, maar ik blijf bepaald eten gewoon missen! Zoals bijvoorbeeld falafel. Oke, koolhydraaatarm ga ik het niet krijgen, maar koolhydraatbeperkt was wel de moeite waard om te proberen! Ik ben hiervoor amandelmeel gaan gebruiken in plaats van bloem en voor de binding heb ik bulgur ertussen gemalen.

falafel

ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten (400gr)
  • 1 dikke teen knoflook
  • 1 sjalot
  • peper & zout
  • eetlepel komijnpoeder
  • korianderpoeder
  • bladselderij
  • 35gr bulgur
  • knoflookpoeder
  • amandelmeel
  • olijfolie
kikkerwerwten
falafel_wrap
falafel koolhydraatbeperkt
falafel

maak er lekker een wrap van!

met lekker frisse sla ertussen en stukjes komkommer. Maak het nog af met een heerlijke yoghurt dressing!

Bereiding

Neem 35gr bulgur met 70ml kokend water en laat dit staan tot het water is opgenomen. Lek de kikkererwten uit in een zeef. Doe dit in een keukenmachine samen met de knoflook, sjalot, komijnpoeder, korianderpoeder, peper en zout. Mix dit tot het een geheel is. Doe er vervolgens de bulgur en een eetlepel olijfolie bij en mix dit tot een samenhangend geheel. Proef even en breng desnoods nog meer op smaak.

Maak een paneer van amandelmeel, peper, zout en knoflookpoeder. Maak balletjes van de falafel en haal deze door de paneer. Bak de in olijfolie tot ze rondom bruin zijn.

benieuwd naar meer lekkere recepten?

Kijk dan snel hier voor meer lekkere recepten en inspiratie voor lekkere gerechten!

3 gedachten over “falafel”

    1. Linsgezondekeuken

      Super leuk om te horen. En ja dat missen had ik ook daarom maar geprobeerd zelf iets te maken.
      Laat me weten hoe je ‘m vond!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.