victoria sponge cake

koolhydraatarme versie

recept

koolhydraatarme victoria sponge cake

Ik zat ’s avonds bake off Vlaanderen te kijken, een van mijn favoriete programma’s waar ze een victoria sponge cake moesten maken. Meteen dacht ik daar moet ik een koolhydraatarme versie van kunnen maken! Paar dagen later de keuken in gedoken en meteen mijn eerste versie was al een topper! Heerlijke versie van een koolhydraatarme victoria sponge cake.

de koolhydraatarme versie van de victoria sponge cake! Hij doet niet onder hoor! Een heerlijke luchtige taart met blauwe bessen en slagroom.
PXL_20201210_de koolhydraatarme versie van de victoria sponge cake! Hij doet niet onder hoor! Een heerlijke luchtige taart met blauwe bessen en slagroom.151958255
de koolhydraatarme versie van de victoria sponge cake! Hij doet niet onder hoor! Een heerlijke luchtige taart met blauwe bessen en slagroom.
PXL_202012de koolhydraatarme versie van de victoria sponge cake! Hij doet niet onder hoor! Een heerlijke luchtige taart met blauwe bessen en slagroom.10_151920880
ingrediënten

victoria sponge cake

de taart:

  • 65gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) + iets extra voor bakvorm in te vetten
  • 100gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150gr amandelmeel (steviala)
  • 1 scoop whey isolate xp vanille
  • 50ml slagroom
  • 70gr steviala frost + wat extra voor de cake mee af te werken.
  • 4 eieren
  • 10gr bakpoeder
  • paar druppels vanille aroma

blauwe bessen vulling:

  • 250gr diepvries blauwe bessen
  • 40gr ery pure
  • 2 kaneelstokjes
  • verder nog 200ml verse slagroom ongezoet met 10 druppels steviala druppels vanille

tulbandcake

Mijn basis voor bijna al mijn koolhydraatarm gebak dat ik maak. Kijk hier voor het recept van de tulbandcake

bereiding
  1. Zorg ervoor dat je boter en je roomkaas op kamertemperatuur zijn, de boter mag echt super zacht zijn. Doe de boter, roomkaas, poedersuiker, eiwitpoeder, vanille aroma en zout in een kom en mix deze op de hoogste stand tot je een mooi luchtig beslag krijgt.
  2. Vervolgens voeg je een voor een de eieren erbij. Voeg pas het volgende ei erbij wanneer het ander ei volledig is opgenomen.
  3. Doe er de 50ml slagroom bij en mix dit nog even mee.
  4. Meng in een andere kom de amandelmeel met de bakpoeder en roer dit goed door elkaar en spatel het door het beslag.
  5. Neem een ronde springvorm, leg op de bodem een vel bakpapier en smeer de randen in met boter.
  6. Bak de cake zo’n 30 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170 graden. Controleer even met een satéprikker of hij er droog uitkomt. Als die klaar is goed laten afkoelen op een rooster.
bereiding
  1. Tijdens dat de cake in de oven staat doe je de blauwe bessen in een steelpannetje met de ery-pure, stokjes kaneel en vanille aroma. 
  2. Breng het aan de kook en laat zachtjes inkoken voor zo’n 5 minuten.
  3. Neem de steelpan van het vuur en laat volledig afkoelen en zet het vervolgens voor 2 uur in de koelkast.
  4. In die tijd is de cake ook goed afgekoeld. Snij deze nu mooi horizontaal door midden. Zodat je nu 2 plakken cake hebt.
  5. Besmeer de onderste laag cake volledig in met de blauwe bessen.
  6. Klop 200ml slagroom met de druppels van steviala stijf.
  7. Smeer dit aan de onderkant van de bovenste laag cake en leg deze lag voorzichtig op de blauwe bessen.
  8. Zet de taart beter nog even een tijd in de koelkast zodat alles nog goed kan stijven.
  9. Bestrooi voor aansnijden de taart met steviala frost. 

8 gedachten over “koolhydraatarme victoria sponge cake”

    1. Linsgezondekeuken

      1 scoop is het maatschepje dat erbij zit, is 30gr ☺️
      Recept van tulband cake vind je via de link en anders onder -recepten -koolhydraatarm -baksels

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.