ontbijtshake van avocado en blauwe bes

vetbommetje

Hoe kwam ik tot deze ontbijtshake met avocado en blauwe bessen? Nou eigenlijk omdat Ik zelf niet zo een grote fan van avocado ben. Op een of ander manier staat de substantie me niet aan, heel gek, want ik ben zo iemand die bijna alles lust. Ik vind het dan ook erg jammer dat ik dit gezond vetbommetje niet lust. Maar ik probeer het altijd wel in eten te verwerken, maar dan zo dat ik het niet merk dat ik het eet maar wel al het goede van de avocado binnen krijg. Deze ontbijtshake met avocado en blauwe bes is voor mij dan ook echt de oplossing! Hij is zo gigantisch lekker!! En door de avocado zo lekker romig. Op die manier heb ik toch een halve avocado binnen. Ik gebruik er ook eiwitpoeder in, gezien ik 3 a 4x per week sport. Deze shake is naast zijn goede vetten dan ook een makkelijke manier om aan eiwitten te komen.

ontbijtshake met avocado en blauwe bessen

ingredienten

  • 200ml kokosdrink alpro ongezoet (0khd)
  • 25ml verse slagroom
  • 1/2 avocado
  • 40gr bevroren blauwe bessen
  • 1 scoop whey isolate xp vanille
  • 5gr hennepzaad
hennepzaad
blueberries-2270379_1280
ontbijt shake avocado blauwe bessen
avocado

hennepzaad
the new superfood

hennepzaad wordt steeds populairder en wordt steeds meer gezien als een superfood. hennepzaad bevat een uitzonderlijke concentratie aan hoogwaardige eiwitten, vetten omega -3, -6 en -9 en mineralen en vitamines

bereiding

Heel simpel. Alles in de blender, goed mixen en klaar! Ikzelf doe alles in een maatbeker en ga er goed met de staafmixer doorheen.

voedingswaarde

Deze shake heeft een mooi balans tussen vetten en eiwitten. Allebei tamelijk hoog. Wil je graag wat minder vetten? Dan kan je bijvoorbeeld de slagroom weglaten, wil je minder eiwitten dan minder je de eiwitpoeder. Je kunt hier tamelijk goed spelen met je waardes.

kcal: 431
khd: 6
eiwit: 34
vet: 28

per portie

Klik hier voor meer lekkere recepten en inspiratie voor koolhydraatarme gerechten