kaneelcake

ingrediënten

kaneelcake

heerlijke cake met een kaneel twist

Eigenlijk nemen we gewoon weer de tulbandcake als basis recept.

bereiding

kaneelcake

Een heerlijke cake met een krokante suikerlaag

Zorg ervoor dat je boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Doe de boter, roomkaas, poedersuiker, eiwitpoeder en vanille aroma in een kom en mix deze op de hoogste stand tot je een mooi luchtig beslag krijgt, zo’n 5 minuten ongeveeer.
Vervolgens een voor een de eieren erbij. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ander ei volledig is opgenomen. Meng in een andere kom de amandelmeel met de bakpoeder en roer dit goed door elkaar die je beetje bij beetje door het beslag doet. 

kaneelcake koolhydraatarm
kaneelcake koolhydraatarm
kaneelcake koolhydraatarm
kaneelcake koolhydraatarm
bereiding....

Meng de kristal sweet kaneel met de kaneelpoeder. Vet de tulbandcake in (ik had een silicone tulbandcake, dus hoefde niet in te vetten) Doe een beetje beslag in de vorm, een strooi hier een deel kaneelsuiker over. Doe dit zo om en om tot het beslag op is maar zorg er wel voor dat je nog wat kaneelsuiker over houdt. Strooi nog wat kaneelsuiker bovenop en bak deze cake voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 150gr. Haal de cake uit de oven, haal ‘m uit de vorm, strooi er het laatste deel kaneelsuiker over en plaats de cake nog voor 5 minuten terug in de oven. Daarna de cake volledig laten afkoelen voordat je hem aansnijdt. 

Een stukje van 123kcal bevat 1 gr koolhydraten, 5,7gr eiwit en 10 gr vet. Genoeg redenen dus om er 2 stukjes van te mogen eten!

voedingswaarden

8 gedachten over “kaneelcake”

    1. Linsgezondekeuken

      Je kunt op de link klink door middel van op de woorden zelf te klikken en dan kom je uit bij waar je ze kunt kopen ☺️

  1. Help, helemaal recept gevolgd, na 35 minuten was het net een pudding. Wat heb ik fout gedaan? Heb 4.5 eetlepels whey gebruikt staat gelijk aan 70 gram = 1 scoop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.