kaneelcake
kaneelcake
heerlijke cake met een kaneel twist
- 65gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) + iets extra voor bakvorm in te vetten
- 100gr roomkaas (op kamertemperatuur)
- 150gr amandelmeel
- 1 scoop whey isolate xp vanille
- 70gr steviala frost
- 4 eieren
- 9gr bakpoeder
- paar druppels vanille aroma
- 40gr steviala kristal sweet kaneel
- 1 eetlepel kaneel
Eigenlijk nemen we gewoon weer de tulbandcake als basis recept.
kaneelcake
Een heerlijke cake met een krokante suikerlaag
Zorg ervoor dat je boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Doe de boter, roomkaas, poedersuiker, eiwitpoeder en vanille aroma in een kom en mix deze op de hoogste stand tot je een mooi luchtig beslag krijgt, zo’n 5 minuten ongeveeer.
Vervolgens een voor een de eieren erbij. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ander ei volledig is opgenomen. Meng in een andere kom de amandelmeel met de bakpoeder en roer dit goed door elkaar die je beetje bij beetje door het beslag doet.
Meng de kristal sweet kaneel met de kaneelpoeder. Vet de tulbandcake in (ik had een silicone tulbandcake, dus hoefde niet in te vetten) Doe een beetje beslag in de vorm, een strooi hier een deel kaneelsuiker over. Doe dit zo om en om tot het beslag op is maar zorg er wel voor dat je nog wat kaneelsuiker over houdt. Strooi nog wat kaneelsuiker bovenop en bak deze cake voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 150gr. Haal de cake uit de oven, haal ‘m uit de vorm, strooi er het laatste deel kaneelsuiker over en plaats de cake nog voor 5 minuten terug in de oven. Daarna de cake volledig laten afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Een stukje van 123kcal bevat 1 gr koolhydraten, 5,7gr eiwit en 10 gr vet. Genoeg redenen dus om er 2 stukjes van te mogen eten!
Wat zijn steviala frost en sweet kaneel en scoop ?? En waar koop je dit ? Op wat voor afdeling ?
Je kunt op de link klink door middel van op de woorden zelf te klikken en dan kom je uit bij waar je ze kunt kopen ☺️
Ziet er heerlijk uit, is de amandelmeel te vervangen door soja meel of lupinemeel?
Jee helaas die heeft een heel ander structuur
Help, helemaal recept gevolgd, na 35 minuten was het net een pudding. Wat heb ik fout gedaan? Heb 4.5 eetlepels whey gebruikt staat gelijk aan 70 gram = 1 scoop.
Nee….1 scoop is 30 gram
Alles volgens recept gedaan. Echter, hij blijft zacht. Wat kan dat zijn?
Ik durf het niet te zeggen is die goed afgekoeld?