apple pie
baked oats
inleiding
apple pie baked oats
Een ontbijt die je keuken helemaal laat ruiken naar een versgebakken appeltaart! Want stiekem is het ook wel een beetje een appeltaart maar dan een hele gezonde ontbijt versie er van. Deze baked oats is een overnight versie, eentje die eerst lekker een nachtje in de koelkast moet staan zodat de melk en de havermout samen een smeuïge pap kunnen worden. Daarna wordt die afgewerkt als een appeltaart en afgebakken tot een baked oats! Een super start van je dag om daarna een paar uur er goed tegenaan te kunnen gaan!
recept
apple pie baked oats
ingrediënten
- 50gr havermout
- 180ml volle melk (amandelmelk voor als je liever geen zuivel neemt)
- 1 kleine appel
- 20gr hazelnoten stukjes
- Theelepel steviala sweet vanille
- Theelepel kaneel + om af te werken
- Amandelschaafsel om af te werken
healthy, yummy & Tasty
havermout valt binnen een koolhydraatbeperkte levensstijl omdat het hoog is in koolhydraten maar de het zijn wel complexe koolhydraten en daarom heel gezond voor je.
voedingswaardes
471 kcal / 20gr vet / 52gr khd / 18gr eiwit
recept
apple pie baked oats
bereiding
- Meng in een ovenschaaltje de melk, stevia vanille, kaneel en havermout en zet deze afgedekt in de koelkast voor een nacht.
- Verwarm de airfryer/oven voor op 180 graden.
- Snij een halve appel in kleine blokjes en meng deze samen met de hazelnoten door de havermout.
- Snij een kwart appel in dunne plakken en leg deze mooi bovenop de havermout en werk af met beetje kaneel en amandelschaafsel.
- Bak de baked oats af voor 20 minuten.