hazelnoot
mokkataartje
ingrediënten
Hazelnoot mokkataartje
- 65gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) + iets extra voor bakvorm in te vetten
- 100gr roomkaas (op kamertemperatuur)
- 150gr amandelmeel
- 1 scoop whey isolate xp vanille
- 70gr steviala frost
- 3 grote eieren
- 10gr bakpoeder
- paar druppels vanille aroma
- 1 zakjes oploskoffie
Voor de botercrème:
- 200gr roomboter op kamertemperatuur
- 100gr steviala frost
- 1 zakje oploskoffie
- tl mokka extract
Voor de krokante nootjes:
- 100gr hazelnoot stukjes
- 1 eetl ery bronze
Hazelnoot mokkataartje....een heerlijke taart en ook nog eens zonder suiker
Heerlijk genieten van een stuk taart willen we allemaal toch wel. Helaas bevatten de meeste taarten ontzettend veel suiker en is verstandig dit niet al te vaak te eten. Nu ik de lijn van steviala gebruik, die velen soorten suikervervangers heeft, kan ik heerlijke taarten bakken en zonder schuldgevoelens genieten van een stukje taart! Ook handig om dit bij verjaardagen en feestdagen te maken. Zo kan ik dit gewoon mee vieren zonder het gevoel te hebben dat ik van alles moet laten. Bijvoorbeeld van dit lekker koolhydraatarme hazelnoot mokkataartje
heerlijk genieten
Ik kan echt genieten van een heerlijk stukje taart. Ben dan ook ontzettend blij dat ik op deze manier gewoon af en toe toch lekker kan genieten van een stukje hazelnoot mokkataartje. Ook al mijn koolhydraatarme victoria sponge cake al eens geprobeerd?
bereiding
- bereid de cake volgens het recept van de tulbandcake. Laat alleen de psylliumvezels weg en voeg een zakje koffiepoeder toe.
Voor de botercreme:
- Mix de boter en frost op de hoogste stand voor zo’n 10 minuten tot je een mooi luchtige créme krijgt. Voeg op het laatste de mokka extract toe en beetje bij beetje de koffie die opgelost is in een beetje heet water.
Voor de krokante nootjes:
- Smelt de ery bronze in een kleine koekenpan. Als deze volledig gesmolten is bak je hier voor een 5 minuten de nootjes in. Goed roeren tussendoor. Koel deze af op een groot bord.
bereiding
- Als de cake volledig is afgekoeld, snij je deze horizontaal door midden en smeer je een helft in met botercrème.
- leg de andere helft terug op de taart en besmeer nog volledig af met botercrème.
- bedek de hele taart met de krokante nootjes, deze blijven mooi plakken door de botercrème.
- Werk eventueel af met toefjes botercrème als je nog botercrème zou over hebben.
Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Hoe groot moet de bakvorm zijn?
Ik had een van 24cm. Kleiner mag ook best. Wordt de taart wat hoger ☺️
Ik kan t recept niet zien laad niet..wel.reacties erop
Oh wat raar!