kipgyros met chorizo

kipgyros met chorizo

met sla en heerlijke zelfgemaakte knoflookaus

Een tijd terug had ik een ingeving om eens zelf gyros te maken. Als ik het gemarineerd koop in de winkel vind ik het altijd zo vies dat er zo veel stukken vet bij het vlees zitten. Daarom dacht ik, ik marineer het lekker zelf! Die dag had ik nog een halve chorizo over, die ik erbij had gedaan om het op te maken. En zo ontstond deze verrassende Deze kipgyros met chorizo is een verrassende salade en ideaal als vervanger van broodje gyros.
De keer erop dat ik weer eens gyros maakte, had ik het zonder chorizo gemaakt en gek genoeg smaakte het me toen niet zo goed als met chorizo. Dus nu maak ik het alleen nog maar met chorizo! Niet echt uit dezelfde keukens maar het is zo’n lekkere combinatie! De smaken die in de chorizo zitten geven zoveel smaak aan het hele gerecht!

lekker koolhydraatarm

met wraps voor de rest van 't gezin

Zelf eet ik dit op een bedje van mini romeinsla met komkommer en tomaat en een heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus. De rest van het gezin geef ik er volkorenwraps bij en die maken er met de sla, tomaat en de komkommer heerlijke wraps van! Vooral met kinderen een erg leuk gerecht om te eten als ze hun eigen wraps mogen maken en daarna lekker met hun handen mogen eten. 

frisse salade
kipgyros met chorizo
IMG_20200601_185829
marinade kipgyros

lekkere kipgyros zonder pakjes met toevoegingen

maar gewoon lekker zelf marineren. zo weet je zeker dat er geen verkeerde toevoegingen in zitten en heb je meer controle over de koolhydraten. in kant en klare gyros is vaak nog veel suiker aan toegevoegd.

ingrediënten

zelf gemarineerde gyros

voor de marinade

  • 500gr kipdijfilet
  • 200gr chorizo
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/2 eetlepel tijm
  • mespunt cayennepeper
  • 1/2 eetlepel komijnpoeder
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder
  • mespunt kaneel
  • peper & zout
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 ui
Meng de olijfolie met zout, peper, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, oregano en kaneel en meng dit goed. Snij de ui, puntpaprika, de chorizo en de kip in reepjes en meng deze door de marinade. Laat dit voor minimaal 2 uur trekken zodat alles goed op smaak komt. Hoe langer je het vlees marineert, hoe malser de kip wordt en hoe meer smaak alles krijgt. Ikzelf zet altijd de dag van te voren dit gerecht in de marinade, de dag erna hoef je het alleen nog maar op te bakken.

tijd geeft smaak

hoe langer je het gemarineerd vlees laat trekken, hoe lekkerder het wordt. Handig is zelfs het de dag op voorhand al klaar te maken en daarna lekker in de koelkast te laten marineren.

bereiding

kipgyros

nog verder nodig:

  • 1 grote mini romeinsla of 2 kleine
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten

Snij de sla, komkommer en tomaat. Voor mezelf leg ik het me op een bord en het resterend doe ik allemaal apart in kleine schaaltjes voor op tafel te zetten. Daarbovenop leg ik de gyros met nog een goede lepel zelfgemaakte knoflooksaus erbij.

voor de knoflooksaus

  • 4 eetlepels suikervrije mayonaise
  • 1 eetlepel griekse yoghurt
  • theelepel oregano
  • theelepel knoflookpoeder
  • peper & zout
  • 1/2 theelepel erythritol

een klein feestje aan tafel

kinderen vinden het altijd leuk als ze beetje zelf mogen doen. daarom is dit recept super leuk voor de kinderen omdat ze zelf hun wraps kunnen maken

kijk ook eens voor het recept van lasagne!