haver ontbijtkoek

recept

haver ontbijtkoek

Een heerlijke brosse koek, vol noten, haver en een heerlijk zoet tintje van de cranberry. Een ideale koek om je dag mee te starten. Het geeft je een lang verzadigd gevoel door de havermout die erin zit en daarbij is hij ook nog eens reuze makkelijk om te maken!  

De koeken kunnen een paar weken bewaard worden in een goed afgesloten trommel of ingevroren worden. Ook kun je het deeg als bollen invriezen en ze een andere keer afbakken. Je haalt ze dan gewoon uit de vriezer, vorm ze naar wens en bak ze dan af volgens de onderstaande beschrijving. 

ingrediënten

haver ontbijtkoek

voor 6 koeken

haver-ontbijtkoek
haver ontbijtkoek
haver ontbijtkoek
haver ontbijtkoek

complexe koolhydraten

De koolhydraten in havermout zijn complexe koolhydraten. Deze worden langzaam omgezet in energie, waardoor je geen last hebt van grote pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel.

bereiding

haver ontbijtkoek

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht. 
  2. Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed dit met je handen tot een deeg. 
  3. Maak bolletjes van 65gr en vorm deze naar eigen wens. Door de stroop vervanger heeft dit een deeg een goede vastigheid en kun je ze makkelijk vormen. 
  4. Bak ze af voor 14 minuten tot ze goudbruin zijn (Iedere oven is anders dus hou het zeker ook zelf goed in de gaten zodat ze niet te bruin worden) 
  5. Laat ze afkoelen zodat ze lekker knapperig kunnen worden, ze zijn dan nog erg fragiel, dus laat ze zeker op de plaat zelf afkoelen.
voedingswaarde

Per koekje: 338kcal 23,4gr koolhydraten 5,8gr eiwit 23,2gr vet

3 gedachten over “haver ontbijtkoek”

    1. Linsgezondekeuken

      Hèb je ze eerst laten afkoelen? Erg belangrijk dat je ze eerst volledig laat afkoelen voordat je ze van de plaat haalt ☺️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.