appelcake
koolhydraatbeperkt
recept
appelcake
inleiding
Een heerlijke appelcake zonder toegevoegde suikers en gemaakt van amandelmeel en haver. Rijk gevuld met stukjes appel en heerlijk gekruid met koekkruiden die de cake een warme smaak geven. Eet ‘m bij een warm kopje thee of zelfs als ontbijt! De amandelmeel en haver zorgen voor een langdurige verzadiging zodat je de dag goed doorkomt!
recept
appelcake
ingrediënten
- 60gr volle kwark
- 1 groot ei
- 50gr amandelmeel
- 30gr havermeel
- 30gr gesmolten boter
- 30gr eythritol + beetje extra
- 2 theelepels koekjeskruiden + beetje extra
- 5gr bakpoeder
- ½ appel (ca 60gr)
- Snufje zout
- Vanille extract
recept
appelcake
bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
- Mix het ei met de kwark en vanille extract luchtig.
- Doe in een andere kom alle droge ingrediënten en meng dit goed.
- Voeg dit samen met de gesmolten boter toe aan het natte mengsel en roer dit goed door elkaar.
- Schil de appel en snij er dunne plakken van. Bewaar de grote middelste plakken voor bovenop de cake en snij de kleinere plakken in kleine stukjes en doe die door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en leg erbovenop de plakken appel
- Meng nog een beetje erythritol met koekjeskruiden en strooi dit over de cake.
- Bak de cake voor zo’n 35 minuten. Controleer altijd even met een saté prikker of hij er droog uitkomt.
- Laat de cake eerst goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
meer bak recepten
kijk hier voor meer inspiratie voor lekkere baksels!
voedingswaardes appelcake per plakje (12 plakjes uit één cake)
70 kcal
5,4gr koolhydraten
2,25gr eiwit
5,6gr vet
Ik krijg alleen de foto bij openen in face book maar helaas geen recept en dat bij al jullie recepten.
Oh wat raar! En ontzettend jammer