winterse
pan granola
koolhydraatarm
pan
granola
Voorheen maakte ik altijd mijn granola in de oven. Maar deze keer wou ik het eens in de pan proberen. Met als gevolg dat ik hem nooit meer in de oven ga maken! Deze winterse pan granola is zó knapperig, zo ontzettend makkelijk en snel om te maken, dat ik me zelfs afvraag waarom ik het me al die tijd zo moeilijk heb gemaakt door het in de oven te maken. Deze versie van granola past helemaal bij de maand december. Door speculaaskruiden te gebruikten krijgt deze granola een rijke smaak door de heerlijke specerijen die erin zitten. De geur die dan in je huis hangt past helemaal in de sfeer van de feestelijke maand december….




pan
granola
- 75gr amandel stukjes
- 75gr hazelnootstukjes
- 25gr zonnebloempitten
- 25gr pompoenpitten
- 50gr amandelschaafsel
- 30gr ery bronze
- 1 eetlepel speculaaskruiden
heerlijk voor bij je ontbijt
granola is perfect te eten bij je ontbijt. Zoals bijvoorbeeld bij dit recept van romige kwark met blauwe bessen. Maar zo uit het handje of als afwerking bij een dessert is hij ook perfect te gebruiken!
bereiding
- Doe de ery bronze in de koekenpan en laat deze smelten
- In de tussentijd meng je alle noten en zaden in een kom.
- Voeg de noten en zaden toe aan de gesmolten suikervervanger en bak die voor zo’n 4 minuten in de pan op middelhoog vuur. Roer hier goed de hele tijd, zodat de gesmolten suikervervangers goed verdeeld wordt.
- Voeg op het laatste minuutje nog de speculaaskruiden toe en bak deze nog voor een minuut mee.
- Verdeel de granola over een groot bord en laat de granola erop afkoelen. Doordat het bord koud is koelt deze sneller af en wordt die lekker knapperig. Roer wel af en toe even door de granola om plakken te voorkomen.
Heerlijk en war makkelijk in de pan
Ja echt hè? Voor mij nooit meer in de oven!
Wat is ery bronze. En kun je daar iets anders voor gebruiken als je het niet hebt
Aa
Je kunt er ook erythritol voor in de plaats gebruiken ☺️
Kan xylitol ook
Ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ik werk nooit met xilotol.
Kun je hier ook vloeibare zoetstof voor gebruiken bijv. van Kruidvat?
Ik vrees dat die de granola dan niet zo knapperig gaan maken helaas
Ik heb deze granola al diverse keren gemaakt, dan met notenmix en tot nu toe met kokosvlokken, ook erg lekker. En veel makkelijker dan in de oven!! Ik maak het 1 x per 3 weken ongeveer… Heerlijk. Ik heb nu amandelschaafsel gehaald, wanneer gooi jij die erbij in de koekenpan? Dat vind ik niet terug in het recept
Ik doe dat vaker op het laatste erbij ☺️ leuk om te lezen dat het recept zo bevalt
Hi Lin, moet er boter of olie in de pan?
Geen van beiden, de “suiker” maakt het krokant
Ik vind speculaas niet lekker ,wat kan daarvoor in de plaats.
Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op 🙂 en de smaakmaker toevoegen die je wel lekker vind