winterse

pan granola

koolhydraatarm

winterse

pan
granola

Voorheen maakte ik altijd mijn granola in de oven. Maar deze keer wou ik het eens in de pan proberen. Met als gevolg dat ik hem nooit meer in de oven ga maken! Deze winterse pan granola is zó knapperig, zo ontzettend makkelijk en snel om te maken, dat ik me zelfs afvraag waarom ik het me al die tijd zo moeilijk heb gemaakt door het in de oven te maken. Deze versie van granola past helemaal bij de maand december. Door speculaaskruiden te gebruikten krijgt deze granola een rijke smaak door de heerlijke specerijen die erin zitten. De geur die dan in je huis hangt past helemaal in de sfeer van de feestelijke maand december…. 

koolhydraatarme granola
koolhydraatarme granola
romige kwark met blauwe bessen
koolhydraatarme recepten noten granola
ingrediënten

pan
granola

heerlijk voor bij je ontbijt

granola is perfect te eten bij je ontbijt. Zoals bijvoorbeeld bij dit recept van romige kwark met blauwe bessen. Maar zo uit het handje of als afwerking bij een dessert is hij ook perfect te gebruiken!

bereiding

  1. Doe de ery bronze in de koekenpan en laat deze smelten 
  2. In de tussentijd meng je alle noten en zaden in een kom. 
  3. Voeg de noten en zaden toe aan de gesmolten suikervervanger en bak die voor zo’n 4 minuten in de pan op middelhoog vuur. Roer hier goed de hele tijd, zodat de gesmolten suikervervangers goed verdeeld wordt. 
  4. Voeg op het laatste minuutje nog de speculaaskruiden toe en bak deze nog voor een minuut mee. 
  5. Verdeel de granola over een groot bord en laat de granola erop afkoelen. Doordat het bord koud is koelt deze sneller af en wordt die lekker knapperig. Roer wel af en toe even door de granola om plakken te voorkomen. 
voedingswaardes

per portie van 30 gr

165 kcal 3,2gr koolhydraten 4,8gr eiwit 14,5gr vet

14 gedachten over “winterse pan granola”

  1. Ik heb deze granola al diverse keren gemaakt, dan met notenmix en tot nu toe met kokosvlokken, ook erg lekker. En veel makkelijker dan in de oven!! Ik maak het 1 x per 3 weken ongeveer… Heerlijk. Ik heb nu amandelschaafsel gehaald, wanneer gooi jij die erbij in de koekenpan? Dat vind ik niet terug in het recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.