mijn koolhydraatbeperkte keuken

koolhydraten

binnen koolhydraat
beperkt eten

in principe hanteer je nu de regel dat je 50-100 gram koolhydraat per dag mag eten.

Maar dat wilt niet zeggen dat je alle soorten koolhydraten nu mag eten. De koolhydraten die we eten vullen we wel in met gezonden koolhydraten. Dat houdt in, volkoren producten, havermout, spelt, couscous, bulgur, boekwijt, zoete aardappel…  In tegenstelling tot koolhydraatbeperkt, waar die helemaal niet in gegeten mag worden, mag je nu 1 of 2 maaltijden per dag een trage koolhydraat toevoegen of een stuk fruit. Ikzelf zou zeggen 1 hoofdmaaltijd met een trage koolhydraat en een stuk fruit als tussendoor.

fruit

in fruit zitten suikers, daarom mag dit binnen koolhydraatarm beperkt gegeten worden. bij beperkt is dat iets vrijer

Bij koolhydraatbeperkt mag er wat meer fruit gegeten worden. Sowieso welk soort fruit is al veelzijdiger maar ook de hoeveelheid. Je kunt nu gerust 1 a 2 stukken fruit per dag eten maar probeer voor je eigen wel nog op te letten welke je neemt, want ze nemen wel veel van je dagtotaal. Bijvoorbeeld druiven en banaan zitten erg hoog in koolhydraten! Maar ze bevatten veel vezels, waardoor de afgifte van suikers toch geleidelijker gaan.

fruit
aardbeien
appel
yoghurt met aardbeien

zin in een lekkere wrap?

kijk dan eens HIER voor het recept van heerlijke zelfgemaakte falafel met een atkinswrap en een heerlijke frisse dressing van yoghurt

vezels

in koolhydraten

koolhydraten zijn heel divers. vezels zijn ook een vorm van koolhydraten

Vezels zijn heel belangrijk voor ons lichaam. Ze zijn onder andere goed voor onze darmstelsel en zorgen ervoor dat alle vitamines en mineralen beter uit ons voedsel wordt gehaald. Vezels vind je in groente en fruit maar ook in pasta, rijst, wraps… Bijvoorbeeld de wrap van atkins bevalt maarliefst 10gr vezels per 100gr! Een product is volwaardig in vezels wanneer deze minimaal 7 gram per 100 gram is. Dus deze wraps zijn een zeer mooie aanvulling in je voedingspatroon!

op zoek naar meer recepten?

kijk dan hier voor meer lekkere recepten en
inpspiratie voor lekkere gerechten!