pizza

koolhydraatbepert

op een wrap

de koolhydraatbeperkte versie

pizza wrap

heerlijk gezond genieten

Altijd als wij met ons gezin een pizza aten, at ik of iets anders of at ik het mee als een cheat. Maar echt genieten ervan kon ik nooit. want nooit zal alles erop wat ik er graag op had en was het altijd zo magertjes belegd. Al een tijd ging het door mijn hoofd er een koolhydraatbeperkte versie van te maken op een wrap. Uiteindelijk heb ik hem dan eens op een zaterdagavond gemaakt. Een heerlijke pizza wrap. Hij was zo ontzettend lekker! Voor mij is dit een absolute vervanger voor een normale pizza!

koolhydraatbeperkte_pizza_wrap
koolhydraatbeperkte_pizza_wrap
koolhydraatbeperkte_pizza_wrap
koolhydraatbeperkte_pizza_wrap
bereiding

pizza wrap

voor de saus:

  • 2 tenen knoflook
  • 1 pak passata (500ml)
  • eetlepel oregano
  • handje verse basilicum
  • peper & zout
  • theelepel ery bronze

om te pizza mee te beleggen:

  • artisjokharten
  • groene asperges
  • zwarte olijven
  • champignogs
  • salami
  • geraspte kaas
  • geraspte mozarella
  • oregano
Verder nog 1 wrap van atkins

vezels

wist je dat de wraps van atkins boordevol vezels zitten? maarliefst 26gr per 100gr. Zo heb je met één wrap al 10gr vezels binnen en meteen al een groot deel van je dagelijkse behoeftes binnen. Daarom zie je op mijn blog meer recepten staan met deze wraps, zoals wrap met rosbief of de burrito’s

bereiding

  1. verwarm de oven voor op 160 graden
  2. neem een steelpannetje en fruit hierin de knoflook in olijfolie op middellaag vuurtje. Zet dit zeker niet te hoog, anders verbrand je knoflook en smaakt hij bitter.
  3. voeg hier nu de passata aan toe, de oregan, verse basilicum, peper & zout en de ery bronze en laat dit oven inkoken op middellaag vuur.
  4. bestrijk een atkinswrap met de saus
  5. beleg nu met alle je ingrediënten die je op je pizza wilt. Zelf begin ik eerst met de kaas en daarbovenop mijn groente enzo. hierover doe ik dan weer een klein beetje kaas.
  6. zet dit in de oven voor zo’n 10 minuten
  7. en nu aanvallen maar!

7 gedachten over “wrap pizza”

  1. Was heerlijk…die komt vaker op tafel….
    Gemaakt met dingen die ik in huis had: gewone asperges , groene olijven en paprika en rode ui toegevoegd
    De saus volgens je recept; genoeg over voor nog 2 x(diepvries)

    1. Linsgezondekeuken

      Ja super is dat he. Ik vries de saus ook altijd in.

      Ik vind dit ook echt een heerlijke versie van pizza. Mis totaal geen echte pizza zo!

  2. Was heerlijk…die komt vaker op tafel….
    Gemaakt met dingen die ik in huis had: gewone asperges , groene olijven en paprika en rode ui toegevoegd
    De saus volgens je recept; genoeg over voor nog 2 x(diepvries)

  3. Zelf pizza maken leek me altijd heel veel werk, dus ben ik er nooit aan begonnen. Maar met jouw recept heb ik eindelijk een goed alternatief gevonden! Was makkelijk te maken, gezond en lekker. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! En uiteraard heb ik er mijn eigen draai aan gegeven qua ingrediënten (puntpaprika ipv artiksjokharten, cervelaat ipv salami en spicy garlic ipv verse knoflook, laatste twee vanwege overgevoelige darmen).

    1. Linsgezondekeuken

      Ja precies. Ik mis op die manier echt geen echte pizza meer! En zoals je zegt, je kunt er een eigen draai aan geven. Leuk dat het je zo goed heeft gesmaakt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.