citroen-maanzaad
cake
recept
citroen-maanzaad cake
inleiding
Een tijd terug at ik in een wegrestaurant een stukje citroen cake met lemoncurd. Eentje bomvol suiker uiteraard en dit gaf me meteen de inspiratie hier een suikervrije versie van te maken. Zo maakte ik deze koolhydraatarme citroen-maanzaad cake gemaakt met biologische amandelmeel van de notenshop met nog geen 4gr koolhydraten per 100gr! Zo past deze perfect in een koolhydraatarm eetpatroon en kun je toch genieten van een heerlijk stukje cake.
recept
citroen-maanzaad
cake
ingrediënten
- 60gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
- 100gr roomkaas (kamertemperatuur)
- 140gr amandelmeel
- 10gr kokosmeel
- 30gr whey vanille
- 1 vanille stokje
- 50gr steviala vanille
- 4 medium eieren
- 9gr bakpoeder
- 1 dikke citroen
- 12gr maanzaad
- snufje zout
lemoncurd
werk deze cake af met versgemaakte lemoncurd en nog wat maanzaadjes voor een heerlijkem frisse feestelijke cake.
voedingswaarde
per stukje (ik haalde 12 stukjes uit één cake):
175 kcal / 15gr vet / 2gr khd / 8gr eiwit
recept
citroen-maanzaad cake
bereiding
- Rasp het geel van de citroen af en meng deze met de sap van de citroen en de maanzaad in een kommetje.
- Meng in en andere kom de amandelmeel met de kokosmeel, bakpoeder en whey.
- Mix de boter, roomkaas, stevia vanille, vanille stokje en snufje zout met een handmixer mooi luchtig.
- Voeg een voor een de eieren eraan toe en mix deze door het beslag.
- Voeg aan het beslag de amandelmeel mengsel toe en 3 delen en mix deze op een lage stand door het beslag tot je een mooi beslag hebt.
- Tot slot voeg je de citroen met maanzaad eraan toe en roer je dit voorzichtig met een spatel door het beslag.
- Bak deze af in een voorverwarmde hetelucht oven van 170° (controleer deze altijd eerst met een satéprikker of de cake gaar is, iedere oven is anders)
- Laat de cake afkoelen en werk deze af met lemoncurd en strooi er nog een beetje maanzaad over.
Hoe lang moet de cake in de oven? En welk formaat tulband heb je gebruikt?
Ongeveer zo’n 40 minuten. Ligt ook een beetje aan de oven.
Inderdaad zo’n 40 minuten gebakken en hij was heerlijk, bedankt voor het recept!
Oh wat leuk om te lezen! Dankje om deze reactie ook de plaatsen. Ben blij dat ‘m zo in de smaak valt