citroen-maanzaad
cake

recept

citroen-maanzaad cake

inleiding

Een tijd terug at ik in een wegrestaurant een stukje citroen cake met lemoncurd. Eentje bomvol suiker uiteraard en dit gaf me meteen de inspiratie hier een suikervrije versie van te maken. Zo maakte ik deze koolhydraatarme citroen-maanzaad cake gemaakt met biologische amandelmeel van de notenshop met nog geen 4gr koolhydraten per 100gr! Zo past deze perfect in een koolhydraatarm eetpatroon en kun je toch genieten van een heerlijk stukje cake. 

citroen maanzaadcake met lemon curd
lemon curd
lemon curd
citroen maanzaad cake met lemon curd
recept

citroen-maanzaad
cake

ingrediënten

lemoncurd

werk deze cake af met versgemaakte lemoncurd en nog wat maanzaadjes voor een heerlijkem frisse feestelijke cake.

voedingswaarde

per stukje (ik haalde 12 stukjes uit één cake):

175 kcal / 15gr vet / 2gr khd / 8gr eiwit

 

recept

citroen-maanzaad cake

bereiding

  1. Rasp het geel van de citroen af en meng deze met de sap van de citroen en de maanzaad in een kommetje.
  2. Meng in en andere kom de amandelmeel met de kokosmeel, bakpoeder en whey.
  3. Mix de boter, roomkaas, stevia vanille, vanille stokje en snufje zout met een handmixer mooi luchtig.
  4. Voeg een voor een de eieren eraan toe en mix deze door het beslag.
  5. Voeg aan het beslag de amandelmeel mengsel toe en 3 delen en mix deze op een lage stand door het beslag tot je een mooi beslag hebt.
  6. Tot slot voeg je de citroen met maanzaad eraan toe en roer je dit voorzichtig met een spatel door het beslag.
  7. Bak deze af in een voorverwarmde hetelucht oven van 170° (controleer deze altijd eerst met een satéprikker of de cake gaar is, iedere oven is anders)
  8. Laat de cake afkoelen en werk deze af met lemoncurd en strooi er nog een beetje maanzaad over.

recepten

klik op de foto hieronder voor andere heerlijke recepten

4 gedachten over “citroen-maanzaad cake”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.