chaffle
met gerookte zalm
recept
chaffle
Een heerlijke hartige wafel in combinatie met gerookte zalm, rucolasla en pijnboompitjes. Deze smaken staan perfect met elkaar in harmonie en wanen je voor even in een heerlijk restaurant waar je bent aan het genieten van een luxe lunch. Soms mogen we onszelf ook wel eens verwennen met een lekkere lunch en dat hoeft niet altijd moeilijk te zijn of veel tijd in beslag te nemen. Deze heerlijke chaffle is in nog geen kwartier gemaakt en heeft een lage moeilijkheidsgraad.
ingrediënten
chaffle met gerookte zalm
- middelgroot ei
- 40gr geraspte kaas
- 11 gr amandelmeel
- Peper & zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 klein teentje knoflook
- 50gr gerookte zalm
- Handje rucola sla
- 7gr pijnboompitten
- Olijfolie
- 10gr truffelmayonaise
chaffle
je kunt er alle kanten mee op. Het is zo veelzijdig dat je het super veel verschillende gerechten mee kunt maken. Er zullen snel meerdere recepten volgen!
bereiding
- Verwarm het wafelijzer al voor en smeer deze in met olie
- Pak een kom en klop hier het ei in samen met de peper, zout en paprikapoeder.
- Voeg er het teentje knoflook, amandelmeel en geraspte kaas aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Leg op ieder wafelplaat een hoopje kaasmengsel en bak in zo’n 5 minuten de wafel gaar.
- In die tussentijd rooster je de pijnboompitjes in een pan op een middelhoog vuur.
- Haal ze uit het wafelijzer, leg ze op een bord en dresseer het verder af met de sla, gerookte zalm, pijnboompitjes en truffelmayonaise
per portie