BLOEMKOOLGRATIn

LEKKERDER KAN NIET

BLOEMKOOL
GRATIN

Zo aardappel vlees en groente is nooit mijn ding geweest. Thuis vroeger kregen we dat ook nooit en dat is zo in me blijven hangen. Als ik dan het wel eens maak, maak ik er wel altijd iets speciaals van. Vandaag aten we varkenshaas in champignonroomsaus, de rest van het gezin had er lekker frietjes uit de airfryer erbij. Maar gezien dit mijn laatste maaltijd van de dag is wil ik het wel vullend hebben. Want anders, als we gewoon gekookte bloemkool erbij eten, zit ik om 20 uur weer met honger op de bank. Dus ik dacht ik maak er een lekkere koolhydraatarme bloemkool gratin bij. Had het nog nooit gemaakt, dus dat is dan altijd een verassing aan tafel….. Nou lekker dat die was!! Hoeft niks meer aan veranderd te worden.

egg-944495_1280
garlic-3419544_1280
bloemkool
bloemkoolgratin
INGREDIËNTEN

WAT HEB JE NODIG?

BLOEMKOOLGRATIN.

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 100ml verse slagroom
  • verse peterselie gehakt
  • nootmuskaat
  • 100gr geraspte kaas
  • peper en zout
  • paprikapoeder

BLOEMKOOL

ZO ONTZETTEND VEELZIJDIG! JE KUNT HET IN JE ONTBIJT GEBRUIKEN, IN JE LUNCH OF AVONDETEN. MAAK ER ONTBIJTPAP VAN, VERVANG HET VOOR RIJST, MAAR ER RISOTTO VAN OF EEN HEERLIJKE BLOEMKOOLOVENSCHOTEL.

BEREIDING

Doe in een maatbeker 100gr slagroom, 2 eitjes, peper, zout, nootmuskaat, paprikapoeder, peterselie en 2 handjes geraspte kaas en meng dit goed met een garde.
Kook de bloemkool paar minuutjes en giet daarna af en spoel af onder koud water. Doe de bloemkool in een ovenschaal, giet het slagroommengsel over bloemkool en de rest van de kaas erover verspreiden. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180 graden tot het mooi gekleurd is van boven. (zo’n 25 minuten ongeveer).

handig om te weten!

voedingswaarde

dit recept was voor ongeveer 5 personen, zal de waardes per persoon erbij vermelden (±200gr)

192kcal
6,5gr koolhydraten
12gr eiwit
13,1gr vet

Dit recept is ideaal als bijgerecht, iedereen kan er van mee eten, koolhydraatarm of niet. Combineer dit met een heerlijk stukje vlees en voor de rest van het gezin er een aardappel bij. Door de slagroom en de eieren zit er per portie ruim 13 gr vet in. Ideaal om aan je waardes van vetten te komen en zo lekker verzadigd te zijn voor de rest van avond.

een gratin waar iedereen van geniet!

4 gedachten over “Bloemkoolgratin”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.