babi-jeubi

recept

babi-jeubi

inleiding

Dit is weer een van mijn vaders verzonnen recepten. Als hij een recept verzon duwde hij altijd zijn naam in het recept. Mijn vader heette Jeubes, vandaar babi-jeubi. Maar zo heeft hij ook foei-jeub-yong verzonnen, ook een heerlijk recept!

Zo wordt in dit recept de varkenribbetjes eerst gemarineerd voor 2 uur.  Vervolgens na het aanbakken laten drijven in een heerlijk sausje op basis van 5 kruidenpoeder en zelfgemaakte sambal badjak.

babi-jeubi
babi-jeubi
babi-jeubi
babi-jeubi
recept

babi-jeubi

ingrediënten

  • 750gr spareribs
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • soyasaus
  • 4 stengels lente ui
  • eetlepel ery bronze (of Javaanse suiker wanneer je niet op de suikers let)
  • 2 blaadjes djoeroek poeroet (of laurier)
  • eetlepel 5 kruiden poeder
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

foei-jeub-jong

Zoals ik hierboven al beschreef had mijn vader verschillende eigen verzonnen recepten. Zoals ook deze foei-jeub-jong. Ik heb daar allemaal een koolhydraat bewuste draai aan gegeven.

recept

babi-jeubi

bereiding

  • Maak een marinade van olie, geperste knoflook, 5 kruidenpoeder, sambal, soyasaus en djoeroek poeroet.
  • Snij de varkensribbetjes in losse ribbetjes en leg ze in de marinade voor 2 uurtjes in de koelkast.
  • Bak ze vervolgens aan op hoog vuur en zet ze daarna over in een wokpan/braafdpan.
  • Giet er kokend water bij tot de ribbetjes net onder water staan.
  • Laat dit voor 15 minuten pruttelen om middellaag vuur en voeg de laatste 5 minuten de lenteui eraan toe.

lekker met rijst en paksoi

Serveer dit gerecht lekker met volkoren basmatirijst en paksoi die je snel even hebt gewokt in olie, klein gesneden knoflook en scheutje soyasaus. Nog wat stukjes komkommer erbij en het is helemaal af!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.