koolhydraatarme tulband cake

voor bij de koffie

de lekkerste koolhydraatarme tulband cake

Al een tijdje probeerde ik van alle recepten uit voor een lekkere cake. Deze waren zeker ook lekker, maar toch altijd niet echt een cake. Nu heb ik echt de lekkerste koolhydraatarme tulband cake gemaakt die er is! Ik heb bij dit recept amandelmeel van steviala gebruikt. Eerst gebruikte ik die van de notenshop maar deze is fijner van structuur waardoor hij beter verwerkt in gebak. Daarnaast heb ik steviala frost vanille gebruikt, een suikervrije poedersuiker die heel goed wordt opgenomen in het beslag. Dit maakt dat deze cake lekker luchtig is, heerlijk van smaak en totaal niet droog. Voor mij ben ik nu klaar met mijn zoektocht. Dit recept is af!

tulbandcake koolhydraatarm
IMG_20200421_133948
tulbandcake koolhydraatarm
tulbandcake koolhydraatarm
ingrediënten

tulband cake

  • 65gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) + iets extra voor bakvorm in te vetten
  • 100gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150gr amandelmeel (steviala)
  • 1 scoop whey isolate xp vanille
  • 70gr steviala frost vanille+ wat extra voor de cake mee af te werken.
  • 4 eieren
  • 9gr bakpoeder
  • paar druppels vanille aroma
  • snufje zout
  • 10gr psylliumvezels
  • optioneel 2 eetlepels sesamzaad van

keto, yummy & Tasty

deze koolhydraatarme tulband cake bevat slechts 1gr koolhydraten per stukje en past daardoor perfect binnen een koolhydraatarme levensstijl. De producten van steviala zijn gemaakt op natuurlijke basis en hebben daardoor geen invloed op je bloedsuikerspiegel. Dus deze cake is ook geschikt voor diabetici.

bereiding

Zorg ervoor dat je boter en je roomkaas op kamertemperatuur zijn, de boter mag echt super zacht zijn. Doe de boter, roomkaas, poedersuiker, eiwitpoeder, vanille aroma en zout in een kom en mix deze op de hoogste stand tot je een mooi luchtig beslag krijgt.
Vervolgens een voor een de eieren erbij. Voeg pas het volgende ei erbij wanneer het ander ei volledig is opgenomen. Meng in een andere kom de amandelmeel met de bakpoeder en roer dit goed door elkaar die je bij het beslag doet, beetje bij beetje tijdens het mixen. Tot slot de psylliumvezels en sesamzaad toevoegen en deze erdoorheen mengen.
Vet de tulbandvorm goed in met roomboter om zo te voorkomen dat de cake blijft plakken. Giet het beslag in de cakevorm en bak die voor zo’n 35 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170 graden. Controleer even met een satéprikker of hij er droog uitkomt. Als die klaar is goed laten afkoelen op een rooster en voor het aansnijden nog even bepoederen met de poedersuiker. En nu proberen je in te houden niet de hele cake in een keer op te eten!

voedingswaarde

per 1 stukje cake

Ik haalde uit de cake 16 stukjes van ieder 35 gram. Een stukje van 123kcal bevat 1 gr koolhydraten, 5,7gr eiwit en 10 gr vet. Genoeg redenen dus om er 2 stukjes van te mogen eten!

Kijk hier voor meer lekkere recepten en inspiratie voor koolhydraatarme gerechten!