aardbei
chiazaadpudding

chiazaadpudding

ik heb een nieuwe hobby hoor! Chiazaadpudding varianten verzinnen. Het leuke eraan, is dat het telkens in de ochtend een verassing is of het wel een geslaagde variant is. En dat was het! Super lekker gewoon. It's a keeper!

Ik had druppels gekocht van Steviala. Allemaal verschillende smaken, waaronder ook aardbei. Al toen ik de druppels besteld had, zat dit recept al in mijn hoofd. Eenmaal mijn bestelling binnen, was dit dan ook het eerste wat ik meteen maakte!

steviala druppels aarbei
ingrediënten
  • 30gr chiazaad
  • 175ml cocosdrink alpro
  • 30+20gr aardbeien in stukjes
  • 25gr slagroom
  • 5 druppels steviala druppels aardbei
  • 2 druppels steviala druppel bourbon vanille
bereiding

Meng de avond van te voren de chiazaad, cocosdrink, 30gr aardbei en de aardbeien druppels. Roer dit goed door en zet afgedekt in de koelkast. Klop de dag erna de slagroom stijf met 2 druppels bourbon. Versier het glas met de resterende aardbeien en slagroom.

voedingswaardes

267kcal
10gr koolhyraten
6gr eiwit
20gr vet

fruit in koolhydraatarm dieet

"alleen vruchten die in het Engels eindigen op berry mogen we eten"

Binnen koolhydraatarm dieet wordt geadviseerd niet meer dan 50gr fruit per dag te eten. Gezien fruit aardig hoog in koolhydraten zitten, waarvan veel suikers. Aardbeien, blauwe bessen en frambozen zijn dan ook de beste keuze.

chiazaad

Chiazaad...het zijn kleine, zwarte zaden die gelachtig en plakkerig worden wanneer ze bijvoorbeeld in melk worden geweekt.