risotto van
bloemkoolrijst met chorizo

recept

risotto van bloemkoolrijst

inleiding

Risotto is een van mijn favoriete maaltijden, maar helaas erg hoog in koolhydraten. 

Bloemkool, de duizendpoot binnen de koolhydraatarme keuken is dé oplossing om toch een heerlijke smeuïge risotto te kunnen eten. Op deze manier heb je ook al 350 gram groente binnen, zonder dat je dat echt in de gaten hebt. De bloemkool neemt namelijk plaats in voor de risottorijst. 

Een zeer lekker smaakvol gerecht en erg laag in koolhydraten!

recept

risotto van bloemkoolrijst met chorizo

ingrediënten

  • 250gr bloemkoolrijst
  • 1/2 courgette
  • 1/2 puntpaprika
  • 1 kleine ui
  • 1 dikke teen knoflook
  • 50gr chorizo
  • 100gr kipdijfilet
  • 1 dikke eetlepel roomkaas
  • 10gr geraspte parmezaanse kaas
  • 8gr pijnboompitten
  • eetlepel paprikapoeder
  • scheutje droge witte wijn
  • 300ml kippenbouillon
  • peper & zout
chorizo
smeuïge risotto van bloemkoolrijst met chorizo
smeuïge risotto van bloemkoolrijst met chorizo
bloemkool

bloemkool

Bloemkool….toch iets wat we normaal alleen aten als aardappelen vlees en groente. Nou, als je deze levensstijl volgt zie je pas wat je wel niet allemaal kunt maken van bloemkool. Zo kun je er bijvoorbeeld ook heerlijke bloemkoolkoekjes van maken.

recept

risotto van bloemkoolrijst

bereiding

Snij de ui fijn, de chorizo in plakken en de kipdijfilet, paprika en courgette in kleine blokjes.

Doe de chorizo in de pan en bak deze even aan. Voeg de ui toe en later ook de knoflook. Bak de kip mee en breng alles op smaak met paprikapoeder, zout en peper.

Voeg de bloemkoolrijst toe, bak deze even mee en blus af met een scheutje witte wijn. Als het vocht grotendeels weg is voeg je de paprika en courgette en bak je dit even mee.

Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Telkens een scheut, roeren tussendoor en als het vocht verdampt is voeg je weer nieuwe bouillon toe. Dit herhaal je zo tot de bouillon op is.
Tot slot voeg je de roomkaas en parmezaanse kaas toe. Werk af met geroosterde pijnboompitjes.

meer diner recepten?

Hier in kleine impressie van andere heerlijke maaltijden

10 gedachten over “risotto van bloemkoolrijst met chorizo”

  1. Wat een lekker recept. Heb er op het laatst baby spinazie door gedaan, zodat het nog knapperig is. Ook heel lekker vind ik

    1. Linsgezondekeuken

      Ja hoor, je zou bijvoorbeeld salami kunnen nemen. Echter geeft de chorizo wel heel veel smaak af aan het recept 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.