bloemkoolkoekjes

een heerlijk hartig koekje!

heerlijke hartige bloemkoolkoekjes

Er lag bij de Jumbo een bak bloemkoolrijst voor een euro in de tht bak en dan kan ik dat op een of ander manier niet laten liggen. Maar wat kon ik er mee gaan maken? ….Bloemkoolkoekjes! Ja dat klinkt lekker!!
Ik ben bijvoorbeeld al gek op maiskoekjes en ook laatst had ik broccolikoekjes gemaakt voor mijn opvangkindjes dus waarom dan geen bloomkoolkoekjes?
Zo ben ik van alles bij elkaar gaan doen in de hoop lekkers bloemkoolkoekjes  te krijgen. En meteen de eerste lading was een succes! Een zeer smaakvol koekje!

ingrediënten

bloemkoolkoekjes

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 3 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 10 gr parmezaanse kaas
  • peper & zout
  • knoflookpoeder
  • verse bladselderij
  • 1 sjalotje
  • olijfolie
bloemkoolkoekjes
beslag bloemkoolkoekjes
bloemkoolkoekjes klaar voor oven
bloemkoolkoekjes

meer lekkere gerechten?

klik dan snel hier voor meer lekkere gerechten en inspiratie voor koolhydraatarme gerechten

Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hier de kleingesneden sjalot in. Vervolgens doe je er de bloemkoolrijst bij en bak je deze voor zo'n 5 minuten mee. Kruid dit met peper, zout en knoflookpoeder. Haal de pan van het vuur en zet de oven alvast aan op 170 graden hetelucht. Kluts de eieren in grote kom en breng ook dit weer op smaak met peper, zout en knoflookpoeder. Doe er vervolgens alle andere ingrediënten bij, alleen van de amandelmeel neem je maar 75 gram, de rest is als parneer. Roer dit goed en leg er hoopjes van op een bekleed bakplaat en vorm deze een beetje met een lepel. Strooi over die hoopjes wat amandelmeel wat je ook weer op smaak hebt gebracht met peper, zout en knoflookpoeder. Zet dit voor een klein half uurtje in oven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.