chocolade
haverkoek

inleiding

chocolade haverkoek

Dit is een recept die super leuk is om samen met je kinderen te maken, je moet er namelijk je handen bij gebruiken en dan vinden de kinderen geweldig om te doen!

Deze koekjes zijn gemaakt van havermout waardoor ze je lang een verzadigd gevoel geven. Door de hazelnoten hebben ze een heerlijke bite en voorzien ze je ook nog eens van gezonde vetten. Dus een heerlijk koekje die ook nog eens goed is voor je lijf, wat wil je nog meer!

 

chocolade haverkoeken
chocolade haverkoeken
chocolade haverkoeken
chocolade haverkoeken
recept

chocolade haverkoek

ingrediënten

chocolade van steviala

Dankzij de chocolade van Steviala liggen het aantal koolhydraten per koekje stukken lager dan wanneer je ze met pure chocolade zou maken. de dark melties bevatten 7,6 gram koolhydraten per 100 gram. in tegenstelling tot 86% pure chocolade, die bevat 18,5 gram!

recept

chocolade haverkoeken

bereiding

  • Verwarm de oven alvast voor op 170 graden hetenlucht.
  • Doe alle ingrediënten (behalve de 40gr chocolade, de gebruiken we om te smelten) in een grote kom en meng dit goed door elkaar met je handen.
  • Maak bolletje van 35gr en duw deze op de bakplaat met bakpapier een beetje plat en vorm er een mooi koekje van.
  • Bak ze in oven voor 14 minuten.
  • Haal ze uit de oven en schuif voorzichtig het bakpapier met de koekjes erop van de bakplaat af en laat ze op bijvoorbeeld de inductieplaat afkoelen. Dit moet je wel voorzichtig doen want de koekjes zijn hier nog breekbaar, deze worden namelijk hard tijdens het afkoelen.
  • Smelt in die tussentijd de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Voeg hier eventueel een heel klein beetje kokosolie aan toe zodat de chocolade wat vloeibaarder wordt.
  • Giet de gesmolten chocolade in streepjes over de koekjes heen en laat dit afkoelen tot de chocolade weer hard is geworden. Dit gaat sneller in de koelkast.

voedingswaarde

per koekje

169 kcal | 12gr vet | 8gr khd | 3gr eiwit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.