koolhydraatarme
worteltaart

koolhydraatarme

worteltaart

Laatst had ik bij de appie een stukje worteltaart gekocht. Bomvol met suikers en koolhydraten en me echt smaken deed hij me niet eens. Daarom wou ik me zelf eens een versie maken maar dan een koolhydraatarme worteltaart. Ook weer vertrekkende vanuit mijn recept van de tulband cake. En dan maar kijken of hij lekker ging worden. Zelf hou ik heel erg van frisse topping lagen en heb daarom ook een limoen roomkaas topping gemaakt. Super lekker in combinatie met de zoete smaak van de worteltaart.
Ik gebruik graag producten van Steviala maar het is zeker geen must om deze te gebruiken. Alles kun je eigenlijk ook wel vervangen door andere suikervervangers, zoals erythritol. Maar producten van Steviala geven net iets meer demensie aan de smaken van mijn baksels.

ingrediënten

TAART

TOPPING

  • 150gr roomkaas
  • eetlepel zachte roomboter (ca 15gr)
  • 20gr steviala frost  (of gemalen erythritol)
  • sap en rasp van een 1/2 limoen
  • 5 druppels steviala bourbon vanille (of vanille extract)
koolhydraatarme worteltaart
koolhydraatarme worteltaart
koolhydraatarme recepten worteltaart
koolhydraatarme worteltaart

een heerlijk gezonde koolhydraatarme worteltaart

Gek genoeg is deze taart gewoon gezond. De wortel bevat veel vezels, mineralen en vitamines en dan veel gezonde vetten van de amandel. Dus gewoon heerlijk een stuk taart bewust eten!

bereiding
  1. Schil de wortels en rasp ze daarna grof. Dep ze wat af met keukenrol.
  2. Meng de boter met de suikervervangers, dus de ery bronze en de kristal sweet kaneel. Mix dit tot je een luchtige boter krijgt. Voeg op het laatst ook de roomkaas toe en mix dit nog even mee.
  3. Voeg een voor een de eieren toe en mix die mee in het beslag tot alle eieren zijn opgenomen in het beslag.
  4. Meng de amandelmeel met de kokosrasp, bakpoeder, zout en kaneelpoeder en voeg deze toe aan het beslag en meng deze met een spatel door het beslag.
  5. Voeg de steviala druppels toe, roer dit door het beslag en voeg daarna de geraspte wortel toe en meng dit door het beslag.
  6. Pak een springvorm van 23cm, leg op de bodem en vel bakpapier en doe hier het beslag in.
  7. Bak de taart voor zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven van 150graden (hetelucht)
  8. Laat de cake daarna goed afkoelen alvorens je de topping erop doet.
bereiding topping
  1. Mix de boter met de steviala frost tot een luchtige boter.
  2. Voeg hier de roomkaas, limoenschil, sap van limoen en bourbon druppels aan toe en mix dit even op de hoogste stand.
afwerking worteltaart

Smeer de roomkaas mengsel over de taart en verdeel het gelijkmatig. Zet de taart nu voor minimaal een uur in de koelkast om de topping te laten harden. 

voedingswaardes

281kcal | 4,1khd | 7,2 eiwit | 25,3 vet

6 gedachten over “koolhydraatarme worteltaart”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.