limoenisu

recept

limoenisu

inleiding

De limoenisu, een heerlijk fris dessert met als inspiratie de klassieke tiramisu maar dan in een limoen versie. Opgebouwd uit een limoen mascarpone mengsel en een heerlijke knapperige crumble, afgewerkt met een suikervrije caramelsaus.

Voor de crumble gebruik ik amandelmeel als basis zodat deze binnen een koolhydraatarme leefstijl gegeten kan worden. Eet je koolhydraatbeperkt, dan zou je bijvoorbeeld ook haver of speltmeel eraan kunnen toevoegen.

ingrediënten mascarpone mengsel

ingrediënten crumble

crumble
limoenisu
limoenisu
limoenisu
recept

limoenisu

bereiding

  1. Mix het eigeel met de poedersuiker vervanger luchtig.
  2. Voeg hier de mascarpone, zout, sap en rasp van de limoen aan toe en mix dit nog goed door elkaar.
  3. Zet dit voor 2 uurtjes in de koelkast.
  4. Doe in een kom alle ingrediënten voor de crumble en kneed dit met je handen tot een kruimel.
  5. Bak deze kruimels in een koekenpan goudbruin en laat ze daarna afkoelen zodat ze krokant worden.
  6. Neem een dessertglas en maak laagjes van de mascarpone mengsel, crumble en suikervrije caramelsiroop.

Tiramisu is toch wel een van mijn favoriete dessert maar het is helaas een suikerbommetje. Tot nu toe heb ik nog geen lekkere koolhydraatarme versie gevonden. Vooral de koek is waar ik eigenlijk tegenaan loop. Ineens kwam ik tijdens het maken van een echte tiramisu, tijdens het aflikken van de spatel, op het idee om er een frisse variant op te maken. Zo kwam eigenlijk langzaam de limoen versie tot stand.

2 gedachten over “Limoenisu”

    1. Linsgezondekeuken

      Dag Anneke,

      Ik heb deze goor 2 personen gemaakt maar als je het als dessert zou gebruiken zou het ook over 4 kleine glaasjes kunnen verdelen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.