crunchy kokos havermoutpap

crunchy havermoutpap

Tijdens de koude winterdagen vind ik het heerlijk om als ontbijt een lekkere kom warme havermoutpap te eten. De heerlijke geur van havermoutpap in de keuken op zondagmorgen als je pannetje met havermout op het vuur hebt staan, hoort er voor mij gewoon echt bij in de winter. 

Crunchy kokos havermoutpap…ik maakte deze keer een versie met kokos en kaneel, die een heerlijke toets geven aan de standaard warme havermoutpap. In plaats van melk gebruikte ik dan ook kokosmelk om zo de smaak van kokos nog extra te accentueren. Deze havermoutpap heb ik afgewerkt met een zoete  crynchy crumble van havervlokken en kokosrasp wat deze havermout helemaal af maakt! 

ingrediënten

voor de havermoutpap

voor de crumble

kokos
crunchy_kokos_havermoutpap
crunchy_kokos_havermoutpap
havermout

heerlijke warme havermoutpap

Voor mij hoort een warme havermoutpap gewoon echt bij de koude wintermaanden. zo kan ik mijn dag lekker opstarten en warm worden en heb ik genoeg energie voor de rest van de ochtend

op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten? Kijk dan snel hier!

bereiding

Doe in een steelpannetje de Sukrin gold en laat deze smelten op middelhoog vuur. Als de suikervervanger gesmolten is voeg je de havervlokken en kokosrasp toe en bak je deze voor een paar minuten al roerend. Verdeel de crumble over een koud bord om het zo te laten afkoelen en harden. Ondertussen doe je de kokosmelk in het andere steelpannetje met de havervlokken, kaneel, erythritol en kokosrasp en breng je dit aan de kook. Zodra het aan de kook is zet je het vuur een klein beetje lager en laat je de havermoutpap inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor even door de pap zodat alles goed gemengd blijft. Doe de havermoutpap en een kom of diep bord en dresseer met de crumble en eventueel de kiwi. Als finishing touch kan je er nog een beetje kokosrasp overheen strooien.

voedingswaardes

per portie

315kcal 32gr koolhydraten 7gr eiwit 13gr vet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.