smeuïge brownietaart

koolhydraatbeperkt

smeuïge
brownietaart

voor de echte chocoladelovers!

Een heerlijke smeuïge brownietaart met stukjes walnoot en een chocolade ganache laag.  Een echte taart voor de grootste chocolade lovers! Deze taart is gluten- en suikervrij doordat hij van amandelmeel is gemaakt en erythritol. Dit neemt gelukkig niks af van de smaak, gewoon een taart om je vingers bij af te likken! 

ingrediënten

beslag:

GANACHE: 

  • 75gr 80% chocoladedruppels 
  • 110ml verse ongezoete slagroom 
  • 30gr zachte roomboter 
brownie taart koolhydraatarm koolhydraatbeperkt
brownie taart koolhydraatarm koolhydraatbeperkt
brownie taart koolhydraatarm koolhydraatbeperkt
brownie taart koolhydraatarm koolhydraatbeperkt

liever minder koolhydraten?

Kijk dan eens hier voor andere lekkere recepten voor taarten met wel iets minder koolhydraten in. Zoals bijvoorbeeld deze koolhydraatarme versie van een
victoria spongecake

348kcal | 16,2gr koolhydraten | 7gr eiwit | 32,5gr vet per puntje (van 80gr)

bereiding smeuïge brownietaart
  1. Smelt de boter in een steelpannetje op een laag vuurtje. 
  2. Mix ondertussen de eieren in een grote kom voor zo’n 3 minuten op de hoogste stand. 
  3. Voeg beetje bij beetje de erythritol toe en mix nog voor 5 minuten door tot het eimengsel bijna wit van kleur is. 
  4. Ondertussen is de boter gesmolten. Voeg hier chocoladedruppels en toe en roer dit goed tot alles gesmolten en gemengd is. 
  5. Voeg een beetje van het eimengsel toe aan de boter-chocolademengsel, roer dit door elkaar en voeg het weer toe aan het eimengsel. Meng dit alles goed met een spatel. 
  6. Meng het amandelmeel met de bakpoeder en voeg deze toe aan het ei-chocolademengsel samen met de walnoten, zout en amaretto druppels. 
bereiding smeuïge brownietaart
  1. Doe dit in een ingevette springvorm en bak de brownie af voor zo’n 35 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden (hetelucht) 
  2. Ondertussen verwarm je de slagroom in het steelpannetje tot net aan de kook.  
  3. Giet de slagroom over de chocoladedruppels en roer goed tot alles gesmolten is. Op het laatst meng je de roomboter nog even mee. Laat dit mengsel afkoelen. 
  4. Haal na 35 minuten de taart uit de oven, laat de taart eerst goed afkoelen. Giet de ganache over de taart en werk af met stukjes walnoot. Zet de taart een uurtje in de koelkast om de ganache te laten harden. 

 

1 gedachte over “smeuïge brownietaart”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.