bapao

de lekkere aziatische keuken

pure nostalgie

bapao

mijn vader maakte dit vroeger heel vaak, als kind was ik er al gek op!

Mijn vader maakte graag eten van andere keuken. Aziatisch eten aten wij dan ook zeer regelmatig. Zoals deze heerlijke broodjes bapao. Als kind al was het een van mijn favorieten. Het was echt al weer een paar jaar geleden dat ik ze had gemaakt maar nu werd het echt weer eens tijd om ze te maken! Meteen dan maar een grote lading bapao, zodat ik ze kan invriezen en zo altijd eentje bij de hand heb als ik er zin in een heb.

bapao
bapao
bapao
bapao
ingrediënten

bapao

Ingrediënten vulling. 

  • 1kg gemengd gehakt 
  • 1 dikke ui 
  • 3 tenen knoflook 
  • 3 eetlepels Ketjap manis 
  • Dikke eetlepel 5 kruidenpoeder 
  • Sambal oelek naar eigen smaak 
  • Doosje  verse selderijblad (40gr) 
  • Zonnebloemolie 
  • Peper en zout 

Ingrediënten deeg: 

  • 500gr bloem 
  • 22gr gist 
  • 1 eetlepel suiker 
  • Snufje zout 
  • 300ml lauwwarme melk 

ideaal in te vriezen

DEze broodjes zijn super goed in te vriezen. Per stuk vries je ze in, een minuutje in magnetron op een bordje met een kom erover en hij is klaar om te eten!

bereiding

Meng de gist met een beetje lauwwarme melk en de suiker en laat dit 10 minuten staan. Zeef de bloem en doe er het gistmengsel bij en beetje bij beetje de rest van de melk en kneed dit met de hand tot een mooi deeg. 
Laat het deeg een uur rijzen met een vochtige handdoek over de kom, op een warme en tochtvrije plaats. 

In die tussentijd kun je de vulling gaan maken. 
Fruit de ui in wat zonnebloemolie glazig en bak op laatste moment ook de knoflook mee. Voeg het gehakt tot en rul deze gaar. Voeg naar eigen smaak de sambal toe, ketjap en vijfkruidenpeder en bak de mee. Snij de selderijblad fijn en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Laat het afkoelen. 

Als het uur om is en het deeg mooi gerezen is maak je hier bolletjes van. Strooi wat bloem op je werkblad en duw een bolletje deeg plat met je handpalm, tot je een soort mini pizzabodem hebt. Leg in het midden wat gehaktmengsel en vouw het deeg dicht door met een beetje water ze vast te plakken. Maak er een mooie bol van. Laat dit nog 10 minuten rijzen onder een vochtige handdoek. 

Neem een stoompan, smeer de bodem van het stoomgedeelte in met olie. Zodra het water aan de kook is kun je de eerste bapao’s al gaan stomen. Leg ze niet te dicht tegen elkaar aan, want ze gaan nog uitzetten. 
Stoom ze voor ongeveer een kwartiertje, met een handdoek onder de deksel en open de deksel niet tussendoor. 

meer recepten?

Op zoek naar meer recepten? Kijk dan eens hier voor meer inspiratie en recepten voor lekkere gerechten.

2 gedachten over “bapao broodjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.