chocoladetaart

chocoladetaart koolhydraatbeperkt

Het was weer eens zo ver hoor, ik had weer zin om een taartje te maken. Ik had eigenlijk alles klaar gezet om een taart met kaneel te maken maar ineens kreeg ik de ingeving een chocoladetaart te maken. Eentje met een heerlijke smeuïge ganache laag! Afgewerkt met krokante hazelnootjes, wat wil je nog meer! Het is een heerlijke chocoladetaart geworden die prima past binnen een koolhydraatbeperkte levensstijl. Liever een koolhydraatarm taartje? Kan dan eens hier voor een lekkere frisse citroentaart.

ingrediënten

chocoladetaart

chocoladetaart koolhydraatbeperkt
chocoladetaart koolhydraatbeperkt
chocoladetaart koolhydraatbeperkt
chocoladetaart koolhydraatbeperkt

bereiding

Zorg ervoor dat je boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn. Doe de boter, roomkaas, slagroom, ery bronze, eiwitpoeder en steviala chocoladedruppels in een kom en mix deze op de hoogste stand tot je een mooi luchtig beslag krijgt, zo’n 5 minuten ongeveeer.
Vervolgens een voor een de eieren erbij. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ander ei volledig is opgenomen. Meng in een andere kom de amandelmeel met de bakpoeder  en cacaopoeder en roer dit goed door elkaar. Voeg deze beetje bij beetje toe aan het beslag en meng alles goed met een spatel.

bereiding

Bak deze cake voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 150gr. 

Ondertussen kan de ganache gemaakt worden. Doe de slagroom in een pannetje en breng ‘m tot net aan de kook. Zet het vuur zachter en voeg de boter toe en laat deze smelten in de warme slagroom. Voeg tot slot de chocoladedruppels toe en roer deze goed erdoorheen tot alle chocolade gesmolten is. Je merkt ook dat de substantie nu wat steviger wordt.
Haal de cake uit de oven, en laat ‘m volledig afkoelen.

bereiding

Ondertussen maken we ook de nootjes al klaar. Doe in een kleine koekenpan 10gr ery bronze en laat deze smelten. Voeg dan de stukjes hazelnoot toe en bak deze voor een paar minuten. Meng het goed met de gesmolten suikervervanger. Laat deze daarna afkoelen op een bord. Roer af en toe even erdoor zodat ze niet aan elkaar blijven plakken.

Snij nu de chocoladecake horizontaal door midden. Smeer deze in met de ganache en leg de cake weer terug erop. Bestrijk nu de volledige cake met de ganache en doe daar de krokante nootjes bovenop. Laat de nu de taart voor minimaal een uur uitharden in de koelkast.


226 kcal | 3,3khd | 7,6 eiwit | 19,8 vet

6 gedachten over “chocoladetaart”

  1. Ik kan jammer genoeg geen foto laten zien hier, maar ik krijg een lege pagina……
    Op mij iPad, dat dan wel.
    Bijzonder, en ik had zo’n trek in chocoladetaart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.