bananenbrood

vol noten en zaden

recept

bananenbrood
vol noten en zaden

bron van goede voedingsstoffen

Een rijk gevuld bananenbrood vol noten en zaden. Een brood vol goedheid, bron van vezels, complexe koolhydraten en gezonde vetten. Alles wat je nodig hebt vind je in dit brood. Daarbij is die ook nog eens reuze lekker en is het een ware traktatie om hier een sneetje van te eten… of 2… 

bananenbrood vol zaden en noten
bananenbrood
bananenbrood vol zaden en noten
bananenbrood vol zaden en noten
ingrediënten

bananenbrood

Een brood vol goedheid

een bron van gezonde voedingsstoffen zoals goede vetten, vezels en complexe koolhydraten

Kijk hier voor meer andere lekkere recepten!

bereiding

bananenbrood
vol noten en zaden

  • Verwarm de oven voor op 170 graden hetelucht, rooster in die tussentijd de noten en zaden hier even in op een plaat voor zo’n 10 minuten. 
  • Doe in een grote kom de bananen met de eieren en dadels en mix deze met een staafmixer schuimig. 
  • Smelt de boter en voeg deze toe aan het banaan-ei mengsel. 
  • Meng in de andere grote kom het amandelmeel met het havermeel, whey, snufje zout en bakpoeder. Voeg dit toe aan het ei-banaan mengsel en roer dit goed door elkaar.
bereiding

bananenbrood
vol noten en zaden

  • Hak de geroosterde noten en zaden grof en doe ze door het beslag. 
  • Vet de cakevorm in met een beetje boter en bekleedt het met bakpapier. Door de boter blijft deze beter plakken. 
  • Giet het beslag in de cakevorm, verdeel nog extra fijngehakte nootjes en zaden over het beslag en bak het bananenbrood af voor zo’n 30 á 35 minuten. Controleer met een satéprikker of het brood droog is voor je hem uit de oven haalt 
  • Laat het bananenbrood eerst goed afkoelen voor je hem aansnijdt. 

voedingswaardes

Bananenbrood vol noten en zaden

Voedingswaarde per plakje a 50gr (16 plakjes haalde ik uit één brood) 150kcal | 8,2gr koolhydraten | 6,5gr eiwit | 9,8gr vet

6 gedachten over “noten en zaden bananenbrood”

    1. Linsgezondekeuken

      Je kunt het weglaten en dan wat extra vanille extra en zoetstof. Het verandert wel iets wat van substantie dan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.