luxe wafel ontbijt

koolhydraatarm

ontbijten met wafels

Klinkt eigenlijk best wel gek he? Toch doe ik dat regelmatig. Want in deze wafels zit amandelmeel, wat een bron van gezonde vetten is. Daarnaast zitten er geen suikers in maar suikervervangers van Steviala. In dit recept combineer ik deze wafels met een romige kwark en een compote van blauwe bessen. 

Hier vind je het recept van deze heerlijke wafels. 

heerlijk gezond genieten

luxe wafel ontbijt

Heerlijk genieten van dit luxe wafel ontbijt is eigenlijk heel simpel. Je kunt met dit recept voor wafels alle kanten op, maar deze combinatie is mijn favoriet. Ik maak vaker een grotere portie romige kwark. Zo heb ik het altijd op voorraad en kan ik er mee maken waar ik op dat moment zin in heb. Bijvoorbeeld de romige kwark met blauwe bessen.

Ook de compote van blauwe bessen maak ik in grotere portie en staat eigenlijk standaard in mijn koelkast. Is bij veel dingen lekker om te eten. Bijvoorbeeld bij een stukje tulbandcake met de toefje slagroom bij.

luxe wafel ontbijt
koolhydraatarme wafels
blauwe bessen compote koolhydraatarm
ontbijt met koolhydraatarme wafel

liever met zachte wafels?

uiteraard kan dit recept ook gegeten worden met zachte wafels. Of met 2 stukjes tulbandcake.

romige kwark

Neem 120ml verse ongezoete slagroom, klop deze stijf met een mixer. Voeg hier 500 gram volle kwark en toe en 30 gram whey vanille. Meng dit goed door elkaar zodat er een heerlijke romige kwark ontstaat. Dit is dus een voorraad portie. Ik gebruik van dit mengsel enkele lepels voor bij dit ontbijt. 

blauwe bessen compote

Neem 500 gram bevroren blauwe bessen en doe deze in een steelpannetje. Voeg hier 2 eetlepel Steviala ery bronze, een kaneelstok en snufje zout aan toe. Roer het door elkaar en breng het aan de kook. Als het kookt laat je het zachtjes pruttelen voor een 10 minuten. Zet daarna het vuur uit en laat het volledig afkoelen. Zet het vervolgens voor minimaal een uurtje in de koelkast vooraleer je het gebruikt. Bewaar dit in de koelkast in een goed afgesloten bakje.

luxe wafel ontbijt

neem 2 wafels. Strooi hier eventueel wat Steviala frost over. Neem de romige kwark en schep hier enkele lepels romige kwark naar smaak bij. Tot slot nog wat blauwe bessen compote erbij. Alles kan naar eigen behoefte of waardes worden gedaan.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.