rabarber
plaatcake

inleiding

rabarber plaatcake

Een heerlijke smeuïge cake, met een lekker laagje zuurtje van de rababer met daarbovenop een heerlijke crumble. Een koolhydraatarme rabarber plaatcake gemaakt van amandelmeel en steviala suikervervangers. Hij past daardoor perfect in een koolhydraatarme levensstijl!

De combinatie van het zure van de rabarber met het zoete van de cake vind ik zelf echt goddelijk! Ik at het 9 jaar geleden voor het eerst per toeval en ben die taart nooit vergeten. Maar zelf heb ik er nooit meer een gegeten daarna. Daarom, nu maar zelf een maken in een koolhydraatarm jasje.

koolhydraatarme rabarber plaatcake
rabarbet plaatcake
koolhydraatarme rabarber plaatcake
koolhydraatarme rabarber plaatcake
ingrediënten

rabarber plaatcake

  • 75gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100gr roomkaas
  • 70gr Ery bronze
  • 3 medium eieren
  • 150gr amandelmeel
  • 10gr kokosmeel
  • 9gr bakpoeder
  • 1 vanille stokje
  • snufje zout
Voor de afwerking nog Steviala frost

maak ook deze heerlijke rabarber kruimeltaart

eigenlijk is het dezelfde taart alleen dan in andere verhouding waardoor het echt meer een taart wordt.

benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Oven
  • Handmixer
  • 3 grote kommen
ingrediënten

rabarber plaatcake

Voor de rabarber:

Voor de kruimel:

bereiding

rabarber plaatcake

  • Verwarm de oven voor op 170° hetelucht. 
  • Snij de rabarber in schijfjes van 5mm en meng dit in een kom met de stevia sweet vanille.
  • Meng in een kom de amandelmeel met de kokosmeel, bakpoeder en zout.
  • Meng in een andere kom voor de kruimel de amandelmeel met de kokosmeel, roomboter en stevia brown en mix dit met een handmixer tot er kruimels ontstaan.
  • Doe de roomboter en roomkaas in een kom en mix deze in ca 2 minuten luchtig met een handmixer
  • Voeg hier de zaadjes van het vanillestokje en de stevia brown aan toe en mix dit goed door elkaar.
  • Voeg een voor een de eieren toe en mix dit tot alle eieren goed zijn opgenomen in het beslag.
bereiding

rabarber plaatcake

  • Doe beetje bij beetje de amandelmeel mengsel bij het beslag en meng dit tot je een mooi beslag krijgt.
  • Neem de springvorm, leg op de bodem een velletje bakpapier en doe hier het beslag in. Leg er bovenop de rabarber en daarbovenop weer de kruimels.
  • Bak deze in ca 40 minuten maar doe na ongeveer 15 minuten de springvorm bedekken met zilverfolie zodat de kruimels niet te zwart worden. Controleer altijd even met een satéprikker of de taart gaar is, iedere oven is anders

steviala

Bij dit recept gebruik ik bijna alle ingrediënten van Steviala. Waarom? Hun producten bevatten geen troep! Maar alles van natuurlijke oorsprong. Iets wat ik persoonlijk wel erg belangrijk vind! Daarbij hebben ze geen nare bijsmaak en maken ze al mijn baksels bijzonder lekker!

8 gedachten over “rabarber plaatcake”

  1. Hoeveel amandelmeel en wat nog meer heb je nodig voor het beslag? Ik zie alleen de hoeveelheden voor de kruimel en de rabarber.

    Groetjes irene

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.