telor petis
in een koolhydraatarm jasje
recept
telor petis
inleiding
Dit is altijd al een van mijn favoriete gerechten geweest. Als ik een Indonesische rijsttafel maak, mag dit er zeker niet in ontbreken. Toen ik mijn sambal badjak was aan het maken, vond ik deze al zo vol van smaak dat ik die perfect vond als basis voor dit recept. Ik had een overvloed aan eieren, omdat wij zelf kippen hebben dus alle rede dit recept meteen eens proberen telor petis te gaan maken…
recept
telor petis
ingrediënten
sambal badjak
deze heerlijk sambal is de smaakmaker van het recept telor petis. maar uiteraard is hij voor velen oosterse gerechten te gebruiken als extra smaakmaker.
oma engel
Onze indonesische buurvrouw, “oma Engel” heeft ons de liefde voor deze keuken gegeven! Zij was de vrouw die ons de tip was kleine inkepingen in de eieren te maken zodat de smaken goed in de eieren kunnen trekken.
recept
telor petis
bereiding
- Kook de eieren 7 minuten in kokend water tot hard gekookte eieren.
- Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel de eieren en maak in kleine inkeping in de eieren.
- Doe een laagje olie in een koekenpan en bak hier even de eieren in.
- Voeg 3 eetlepels sambal badjak bij en wat water en roer goed.
- Vervolgend voeg je er een eetlepel ery bronze bij, wat zout en laat dit alles zachtjes koken.
- Door de inkeping in de eieren trekt nu de smaak van de saus ook in de eieren.
- Als de saus goed in ingedikt en de eieren geel zijn van kleur is het gerecht klaar. Beter eet je dit wel een dag laten, zodat de smaken nog wat meer in kunnen trekken