telor petis

in een koolhydraatarm jasje

recept

telor petis

inleiding

Dit is altijd al een van mijn favoriete gerechten geweest. Als ik een Indonesische rijsttafel maak, mag dit er zeker niet in ontbreken. Toen ik mijn sambal badjak was aan het maken, vond ik deze al zo vol van smaak dat ik die perfect vond als basis voor dit recept. Ik had een overvloed aan eieren, omdat wij zelf kippen hebben dus alle rede dit recept meteen eens proberen telor petis te gaan maken…

telor petis
sambal badjak koolhydraatarm
telor petis
telor petis
recept

telor petis

ingrediënten

6 hard gekookte eieren

zelfgemaakt sambal badjak

water

ery bronze

zout

sambal badjak

deze heerlijk sambal is de smaakmaker van het recept telor petis. maar uiteraard is hij voor velen oosterse gerechten te gebruiken als extra smaakmaker.

oma engel

Onze indonesische buurvrouw, “oma Engel” heeft ons de liefde voor deze keuken gegeven! Zij was de vrouw die ons de tip was kleine inkepingen in de eieren te maken zodat de smaken goed in de eieren kunnen trekken.

recept

telor petis

bereiding

  • Kook de eieren 7 minuten in kokend water tot hard gekookte eieren.
  • Laat ze schrikken onder stromend koud water en pel de eieren en maak in kleine inkeping in de eieren.
  • Doe een laagje olie in een koekenpan en bak hier even de eieren in.
  • Voeg 3 eetlepels sambal badjak bij en wat water en roer goed.
  • Vervolgend voeg je er een eetlepel ery bronze bij, wat zout en laat dit alles zachtjes koken.
  • Door de inkeping in de eieren trekt nu de smaak van de saus ook in de eieren.
  • Als de saus goed in ingedikt en de eieren geel zijn van kleur is het gerecht klaar. Beter eet je dit wel een dag laten, zodat de smaken nog wat meer in kunnen trekken

bapao

natuurlijk mag bij een indonesische rijsttafel een bapao niet ontbreken! ook hier heb ik een lekker recept van op mijn blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.