bounty
chiazaadpudding
bounty in een glas
bounty
chiazaadpudding
wat wil je nog meer? de heerlijke smaak van een bounty en het goede van kokos en chiaazaad. dit ontbijt is niet alleen super lekker maar ook nog eens gezond!
chiazaadpudding….eerst vond ik het maar raar klinken. Vorig jaar toch maar eens geprobeerd te maken en het verraste me enorm! Het leuke eraan is, dat je er zo ontzettend veel verschillende variaties op kunt maken! Deze keer koos ik voor een bounty versie, kokos en chocolade….wat wil je nog meer?
ingrediënten
wat heb je nodig?
1 persoon.
- 30gr chiazaad
- 200ml kokosmelk
- 8gr geraspte kokos
- 8+2gr erythritol
- 5gr 86% chocolade
- paar druppels vanille extract
- 30ml verse slagroom
kokos
kokos is hoog in vitaminen, mineralen en antioxidanten. rijk aan vezels, makkelijk verteerbaar en zou bijdragen aan gewichtsverlies
bereiding
Best maak je chiazaadpudding al de avond op voorhand.
Meng alles in een mooi glaasje, behalve de chocolade en slagroom en roer dit goed door elkaar. Rasp ca 4gr chocola en meng deze er ook nog doorheen. Laat dit een nachtje afgedekt staan in de koelkast.
Doe ’s morgens de slagroom kloppen met 2gr erythritol en doe deze over de pudding. Rasp de laatste 2gr chocolade nog over de slagroom.
En genieten nu maar!
voedingswaarde
per glas voor 1 persoon
371 kcal
10gr koolhydraten
8gr eiwit
30gr vet