aardbeiendroom

recept aardbeiendroom

1 persoon

Deze heerlijke aardbeiendroom is heerlijk romig en zacht van structuur, eigenlijk bijna gewoon een toetje. Het is veruit een van mijn meest favoriete ontbijtjes. Het leuke is dat je er ook veel in kunt variëren.  Zo zou je de aardbeien bijvoorbeeld kunnen vervangen door blauwe bessen. Ik gebruik dan altijd blauwe bessen uit de vriezer en doe deze dan voor een minuutje even in de magnetron.

.

hoe maak je het?

Voor het maken van deze heerlijke aardbeiendroom klop je eerst de slagroom stijf, ik gebruik hier zelf een elektrische garde voor. Voeg er vervolgens de kwark en de whey aan toe en meng nog even op een lage stand. Pak een mooi glaasje en begin laagjes te bouwen. eerst wat kwark mengsel, daarop aardbei in stukjes en beetje noten granola (recept vind je hier). Herhaal dit tot je glaasje vol is, probeer wel te eindigen met de aardbeien en de granola.

voedingswaardes

9 gr khd / 14 gr eiwit / 41 gr vet / 462 kcal

tip! binnen koolhydraatarm dieet wordt geadviseerd maximaal 100gr kaas per dag te eten. gezien kwark ook een kaassoort is, valt dit binnen de 100gr. wil je graag nog kaas kunnen eten die dag, vervang dan de kwark door griekse yogurt. zo hou je nog ruimte vrij om lekker van kaas te genieten. aarbeien zitten boordevol vitamine c, bevatten foliumzuur, oftewel vitamine b11 en zijn een bron van kalium​

meer recepten?

op zoek naar meer lekkere recepten? Kijk dan snel HIER voor meer recepten en inspiratie voor heerlijke koolhydraatarme gerechten.