tabouleh

salade van bulgur

inleiding

tabouleh

Bulgur vind ik een geweldig product. De substantie vind ik enorm lekker en het is erg hoog in vezels! Wat het een gezonde, trage koolhydraat maakt. Het is op dat gebied zelfs gezonder dan volkoren pasta of rijst. Daarnaast is het ook nog eens hoog in eiwitten.

Voor dit recept gebruikte ik lekkere verse groente en op smaak gebracht met heerlijke kruiden van de notenshop. Nog even afwerken met geroosterde pijnboompitjes en je hebt een bord vol goedheid!

tabouleh
taboulé
taboulé
tabouleh
ingrediënten

tabouleh

100gr bulgur

1 puntpaprika

stuk komkommer

1 sjalot

1 eetlepel sap van een verse citroen

3 eetlepels olijfolie

5 zongedroogde tomaten

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel oregano

Mespuntje chilipoeder

15gr amandelschaafsel

40gr feta

Peper en zout

10gr pijnboompitten

Grote hand verse gehakte peterselie

bereiding

tabouleh

Bereid de bulgur aan de hand van de instructies op de verpakking. Snij de puntpaprika en komkommer in kleine blokjes.
Doe in een kom sap van een citroen, olijfolie en alle kruiden en meng dit goed.
Voeg hier alle ingrediënten aan toe behalve de feta, peterselie en
pijnboompitjes.
Brokkel de feta in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en voeg deze nog toe aan de salade. Laat de salade afgedekt staan voor een half uur op een koele plek (liefst niet de koelkast)

Rooster de pijnboompitjes in een pan en laat ze afkoelen. Deze kun je gebruiken ter garnering voor opdienen.

Smakelijk!

voedingswaardes

per portie
555 kcal / 33gr vet / 50gr khd / 14gr eiwit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.