Lin's gezonde keuken

Koolhydraatarm eten en toch kunnen genieten van taarten en gebak? ja dat kan! lekkere koolhydraatarme baksels! zoals bijvoorbeeld de koolhydraatarme cupcakes

Tegenwoordig zijn er gelukkig tal van vervangingen voor suiker, honing, siropen en noem maar. Zo is het voor ons toch mogelijk lekker te kunnen bakken zonder er veel te hoog mee in koolhydraten te komen zitten. Helaas is niet iedere zoetstof geschikt binnen kha, omdat sommige toch nog altijd invloed hebben op je bloedsuikerspiegel. Daarom bestel ik altijd mijn suikervervangers bij Steviala. Later deze blog vertel ik hier meer over.

bak recepten

Hier vind je een selectie van koolhydraatarme en koolhydraatbeperkte recepten. 

Uiteraard, de recepten die bij koolhydraatarm staan mogen ook bij koolhydraatbeperkt worden gegeten.

Andersom mag dat weer niet, gezien bij koolhydraatbeperkt complexe koolhydraatrijke producten worden gegeten. 

Voor meer uitleg over verschil tussen kha en khb kun je hier een blog over lezen. Daar wordt duidelijk in uitgelegd wat je 

precies wel of niet mag eten binnen deze levensstijl. 

koolhydraatarm

passion dream

Limoenisu

suikervrije monchoutaart

citroen-maanzaad cake

rabarber plaatcake

blauwe bessen kruimeltaart

aardbei mango cheesecake

stracciatella cheesecake

koolhydraatarme aardbeientaartjes

chocolademousse

amandelkoekjes

koolhydraatarme wafels

koolhydraatarme zachte wafels

kaneelcake

hazelnoten mokka taartje

koolhydraatbeperkt

chocolade haverkoek

walnoot-wortel muffin

choco chip cookies

appelcake

koolhydraatbeperkte appelgebakjes

haver ontbijtkoek

haverkoekjes

noten en zaden bananenbrood

smeuïge brownietaart

koolhydraatarme worteltaart

chocoladetaart

koolhydraatarme wortelcake

andere categorieËn

koolhydraatarme taarten

Taart en ander gebak is toch altijd wel mijn struikelblok geweest. Welk dieet ik ook volgde, lekkere baksels bleven mijn keer op keer verleiden. Waardoor het vaak dus ook weer mis liep en ik op mijn ouder (slechte) eetpatroon terug viel. Het fijne aan koolhydraatarm dieet is dat je het helemaal niet meer hoeft te laten. Alleen kan er niet meer met bloem en suiker gebakken worden, maar wordt dit vervangen door onder andere amandelmeel en zoetstoffen. Gek genoeg door koolhydraatarm te eten is mijn drang naar gebak sterk afgenomen. Maar toch bij verjaardagen en dergelijke hoort het voor mij er gewoon bij en dan is het gewoon super fijn toch een (koolhydraatarme) taart te maken zonder me daar schuldig over te voelen. Neem bijvoorbeeld deze overheerlijke tulbandcake. Deze gaat iedereen heerlijk vinden!​

suikervervangers

Bij Steviala kun je niet alleen de populaire stevia druppels kopen maar ook poedersuiker, stevia suiker, alsook een bruine suikervervanger met stevia als zoetstof. Daarnaast hebben ze er ook suikervrije honing- en stroopvervanger met stevia en stevia druppels in velen smaken. Steviala stevia zoetstoffen zijn van natuurlijke oorsprong (biologische teelt) en zijn enkel gezoet met steviolglycosiden (Rebaudioside A 98%) en Erythritol. Ze gebruiken geen toevoegingen van kunstmatige zoetstoffen zoals Aspartaam of goedkoop bulkmiddel zoals Maltodextrina. Ideaal voor in lekkere koolhydraatarme baksels.

bewust met koolhydraten

gezond en lekker bewust koken