stracciatella
cheesecake
stracciatella cheesecake
inleiding
Een taart waar bijna alle vrouwen happy van worden! Een heerlijke cheesecake met stukjes chocolade en knapperige laagjes chocolade tussenin. Een bodem met een combinatie van haver en amandelmeel. Maar ook de bodem heeft er heerlijk cacaopoeder erin om nog extra te genieten van chocolade. Een heerlijk stukje genot is dit en ook nog eens suikervrij!
stracciatella
cheesecake
ingrediënten
Voor de bodem.
- 100gr roomboter op kamertemperatuur
- 50gr amandelmeel
- 50gr havermeel
- 50gr fijne havervlokken
- 40gr ery bronze
- Goede kneep steviala sweet & toffee
- Snufje zout
- 15gr cacaopoeder
stracciatella
cheesecake
ingrediënten
Voor de cheesecake
- 500gr volle kwark
- 100gr verse slagroom
- 30gr whey vanille
- 50gr 86% pure chocolade + 10gr
- 7 blaadjes gelatine
- Beetje water
stracciatella cheesecake
bereiding
Meng in een grote kom alle ingrediënten voor het beslag en kneed goed met je handen het tot een deeg. Neem een springvorm, doe op de bodem een velletje bakpapier en verspreid het beslag over de bodem en druk goed aan. Bak deze dan af voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 165 graden hetelucht.
Haal de bodem uit de oven en laat volledig afkoelen. Ondertussen meng je in een kom de kwark met de slagroom en de whey poeder. Goed roeren met een garde zodat alles goed gemengd is. Rasp 10gr chocolade met een grote rasp en meng dat door het kwarkmengsel.
stracciatella cheesecake
bereiding
Neem 7 blaadjes gelatine, leg deze voor 5 minuten in een kom met water. Daarna doe je 5 eetlepels van het water in een klein pannetje, gelatineblaadjes even uitknijpen en in het pannetje doen en alroerend laten smelten op middellaag vuur. Als de gelatine gesmolten is, laat je het afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg deze daarna alroerend toe aan het kwarkmengsel.
Smelt de 50gr chocolade au bain-marie. Neem de ondertussen afgekoelde bodem en doe er 1/3 van het kwarkmengsel op, verdeel die goed over de bodem. Maak nu met een lepel strepen over het kwarkmengsel met ook weer 1/3 van de gesmolten chocolade. Zet het dan even voor 5 minuten in de koelkast, om de chocolade hard te laten worden. En herhaal dit voor nog 2 keer waardoor je uiteindelijk met een laag kwarkmengsel en strepen chocolade eindigt. Laat nu de cheesecake afgedekt met vershoudfolie voor minimaal 2 uur staan in de koelkast. Neem de cheesecake uit de koelkast, maak een keukenhanddoek nat met warm water en leg die rond de springvorm. Maak daarna voorzichtig de springvorm open.
Ik snap je recept met de gelatine niet…de gebruik je verder niet???? Of moet die onder je kwarkmengsel?
Ja was een stuk tekst weg idd. Hij is nu aangepast!