haverkoekjes
verantwoord genieten
suikervrije haverkoekjes
recept
Een heerlijk knapperig koekje met stukjes hazelnoten en havermout. Dit koekje is door zijn suikervervangers suikervrij en zit vol goede vetten en complexe koolhydraten. Dus ja, gewoon een gezond koekje. Het bestaat dus! Heerlijk genieten bij een kopje koffie van een heerlijk haverkoekje.
ingrediënten
haverkoekjes
voor 15 koekjes
- 100gr roomboter op kamertemperatuur
- 100gr havermout
- 50gr havermeel
- 50gr Sukrin gold / ery bronze
- Goede kneep sweet & toffee van Steviala
- 50gr hazelnoten
- 1 theelepel gemberpoeder
- Snufje zout
heerlijk bros koekje
eindelijk een heerlijk koekje voor bij die koffie die toch gezonde voor je is!
Liever een koekje met minder koolhydraten? Kijk dan eens hier voor heerlijke amandelkoekjes.
bereiding
haverkoekjes
- Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht.
- Hak de hazelnoten in kleine stukjes.
- Meng met je handen de boter met de sukrin gold, havermeel en havermout in een grote kom.
- Voeg de hazelnoten, snufje zout, gemberpoeder en sweet & toffee toe en kneed dit goed met je handen tot een deeg.
- Maak hiervan bolletjes van 25gr en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Duw de bolletjes plat zodat ze een koekjesvorm krijgen.
- Bak ze af voor 12 minuten tot ze goudbruin zijn (Iedere oven is anders dus hou het zeker ook zelf goed in de gaten zodat ze niet te bruin worden)
- Laat ze afkoelen zodat ze lekker knapperig kunnen worden.
- Ze zijn een paar weken te bewaren in een goed afgesloten trommel.