amandelkoekjes
koolhydraatarm
amandelkoekjes
heerlijk knapperig én koolhydraatarm
Dit is iets wat ik al die tijd toch wel miste. Een lekker koolhydraatarm koekje voor bij de koffie. In de winkel zijn er tal te vinden die ze koolhydraatarm noemen maar als je dan kijkt naar de ingrediënten, dan zie je er toch tarwe in zitten. Er zat dus niks anders op dan zelf proberen dat ene koekje te maken. Eerder maakte ik ook al haverkoekjes, ook gezond! Maar helaas niet koolhydraatarm. Deze amandelkoekjes zijn dat wel!
ingrediënten
amandelkoekjes
voor 10 koekjes van 25 gram
- 55gr zachte roomboter
- 100gr amandelmeel
- 30gr Steviala ery bronze (of erythritol)
- 75gr amandelen
- Goede kneep Steviala sweet & toffee (optioneel)
- snufje zout
- steviala druppels amandel (optioneel)
- wanneer je niet de druppels & syroop gebruikt, voeg dan wat extra erythritol toe. Zelf vind ik wel dat deze producten meerwaarde geven aan de smaak.
haverkoekjes
havermout vind ik zelf een heel mooi product maar het is niet koolhydraatarm. Door de havermout bevat deze te veel koolhydraten. wanneer je koolhydraatbeperkt volgt mag je deze wel eten. Deze koekjes zijn uiteraard wel suikervrij.
binnenkort plaats ik hier het recept van!
bereiding
amandelkoekjes
- Verwarm de oven voor op 165 graden hetelucht.
- Hak de amandelen in kleine stukjes
- Meng met je handen in een grote kom de boter met de ery bronze en het amandelmeel.
- Voeg de amandelen, snufje zout en sweet & toffee toe en kneed dit goed door het deeg.
- Maak hiervan bolletjes van 25gr en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Duw deze plaat, zodat ze een koekjesvorm krijgen.
- Bak ze af voor 9 minuten. (Iedere oven is anders dus hou het zeker ook zelf in de gaten zodat ze niet te bruin worden)
- Laat ze afkoelen zodat ze knapperig kunnen worden.
Is 165 graden wel goed? Het blijft erg zacht en wit van kleur?
Ja je moet kijken, ieder oven is anders. De koekjes zijn zacht als je ze uit de ogen haalt maar worden hard als ze afkoelen
Heerlijk, deze amandelkoekjes. Had nog niet gebakken in onze nieuwe oven, maar goed resultaat. Heb echter wel net te horen gekregen om te stoppen met suikervervangers dit om mijn buikvet beter te laten verbranden. Ook schijnt het chlorestorolgehalte aan de “te” hoge” kant te zitren. Iemand tips hoe dit ook in khb dieet aangepakt kan wordrn.?
Van wie heb je dat gehoord als ik vragen mag? Want met natuurlijke zoetstoffen is niks mis hoor ☺️
Waar koop je de zoet stoffen die benoemd worden?
Normaal heb ik bij alle zoetstoffen een link staan, als je op het woord klikt, als dat niet lukt kun je kijken op http://www.steviala.eu/nl/?afflt=krn2583gbn