wortelcake

koolhydraatarm

recept

koolhydraatarme wortelcake

Voor deze koolhydraatarme wortelcake nemen we eigenlijk als basis het recept van de tulband cake, alleen voegen we er nu dan geraspte wortel aan toe en brengen we het op smaak met wat extra specerijen.

Zo zie je eigenlijk dat je met het basisrecept van de tulband cake alle kanten op kunt! Wil je deze wortelcake feestelijker? Werk ‘m dan af met de topping van deze citroentaart.

wortel
wortelcake plakjes 2
wortelcake plakjes
amandelmeel
ingrediënten

wortelcake

  • 65gr ongezouten roomboter (op kamertemperatuur) + iets extra voor bakvorm in te vetten
  • 100gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150gr amandelmeel (steviala)
  • 250gr winterpeen
  • 1 scoop whey isolate xp vanille
  • 50gr steviala frost + wat extra voor de cake mee af te werken.
  • 20gr steviala kristal sweet kaneel
  • 4 eieren
  • 40gr walnoten
  • 11gr bakpoeder
  • paar druppels vanille aroma
  • dikke theelepel kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • mespuntje piment
  • snufje zout
  • 10gr psylliumvezels

meer recepten?

Kijk dan hier meer voor recepten en inspiratie voor lekkere koolhydraatarme gerechten!

bereiding

Zorg ervoor dat je boter en je roomkaas op kamertemperatuur zijn, de boter mag echt super zacht zijn. Doe de boter, roomkaas, poedersuiker, ,kaneelsuiker, kaneel, piment, nootmuskaat, eiwitpoeder, vanille aroma zout in een kom en mix deze op de hoogste stand tot je een mooi luchtig beslag krijgt.
Vervolgens een voor een de eieren erbij. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het ander ei volledig is opgenomen. Meng in een andere kom de amandelmeel met de bakpoeder en roer dit goed door elkaar en doe deze beetje bij beetje bij het beslag. Knijp de geraspte wortel in een handdoek uit zodat het sap eruit loopt en voeg deze toe aan het beslag. Op het einde nog de psylliumvezels en de walnoten toevoegen.
Vet de tulbandvorm goed in met roomboter om zo te voorkomen dat de cake blijft plakken. Giet het beslag in de cakevorm en bak die voor zo’n 30 minuutjes in een voorverwarmde oven van 170 graden. Controleer even met een satéprikker of hij er droog uitkomt. Als die klaar is goed laten afkoelen op een rooster en voor het aansnijden nog even bepoederen met de poedersuiker. En nu proberen je in te houden niet de hele cake in een keer op te eten!

voedingswaardes

166kcal | 2,3gr koolhydraten | 7,1gr eiwit | 13,8gr vet

2 gedachten over “koolhydraatarme wortelcake”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.